Головне

Ярослав Попович: Команда Тарути - не мій рівень

18.11.2008 12:10 838 0
Ярослав Попович: Команда Тарути - не мій рівень

- Ярославе, чому закінчився ваша співпраця з бельгійською "Сайленс Лотто"?

- До 31 грудня я повинен був захищати кольори "Лотто", а потім мав право продовжити контракт ще на два роки. Але керівництво чомусь почало згадувати всі мої невдачі цього сезону. Мені запропонували нову співпрацю, але... урізавши зарплату. Тому ми і розійшлися.

- І як вам фінансові умови в новому колективі - "Астані"?

- Зароблятиму менше, ніж цього року, але більше, ніж міг заробляти, якби залишився в "Лотто". Але я радий новому дворічному контракту. Адже ця каша заварилася в період, коли всі велогрупи вже були укомплектовані.

- Пару років тому ви виступали з Ленсом Армстронгом за "Дискавері", тепер доля знову звела вас.

- І я щасливий. Знаю особистого тренера Армстронга. Розмовляв з ним по приводу Ленса кілька тижнів тому. Фахівець сказав, що той перебуває у чудовій фізичній формі. У марафонах Айронмен показав цілком пристойні результати. Як, втім, і в недавніх гонках на час. Взагалі ж, наставник Армстронга мені сказав, що Ленсу потрібно шість тижнів підготовки, після якої він може знову вигравати "Тур де Франс".

- А ви коли плануєте почати підготовку у новій велогрупі?

- У четвер приїду на три дні до Києва, у справах. Потім повернуся до Італії, де займатимуся індивідуально. Ну а разом з одноклубниками зустрінемося у грудні в Швейцарії, де розташований офіс "Астани".

Ярослав Попович: Армстронгу треба шість тижнів, щоб набрати форму. Фото sport.segodnya.ua
- Окрім Армстронга, в "Астані" виступає переможець "Тур де Франс-2007" Альберто Контадор. У такій компанії ви навряд чи можете розраховувати на роль лідера.

- Я про це не думаю. Головне моє завдання на сезон - допомогти Армстронгу на "Джиро д'Італія". На "Тур де Франс" навряд чи поїду.

- Славко, адже ви могли стати лідером українсько-італійської велогрупи ISD.

- По-перше, конкретних пропозицій не було. По-друге, це не той рівень. Мені потрібні команди Про-тура (ISD виступатиме в другому дивізіоні). Це як у футболі. Навряд чи Андрій Шевченко захотів би грати в Серії В або Воронін - у другій Бундеслізі.

sport.segodnya.ua

Коментарі ()