Головне

Українки Старікова та Климченко виграли Кубок світу в спринті та скретчі

28.02.2017 07:23 675 0

Українка Олена Старікова завоювала Кубок світу з велотреку в дисципліні індивідуальний спринт, що проходив в Лос-Анджелесі.

У завершальний день змагань Старікова дійшла до півфіналу, де в двох заїздах поступилася своїй співвітчизниці Любові Басовій. У битві за бронзу Олена програла триразовій чемпіонці світу росіянці Анастасії Войновій. Проте четвертої позиції і 375 очок вистачило для того, щоб вирватися в лідери загального заліку. Українка змогла випередити іспанку Таню Кальво Барберо, яка в Лос-Анджелес не поїхала.

У фіналі індивідуального спринту Любов Басова билася з олімпійською чемпіонкою в цьому виді Крістіною Фогель. Німецька велосипедистка не залишила українці шансів в жодному із заїздів і взаля золото. Басова, яка є володаркою Кубку світу в кейріні, завоювала срібло. У загальному заліку дисципліни Басова стала шостою.

У Лос-Анджелесі змогла відзначитися ще одна українка. Тетяна Климченко перемогла в неолімпійській дисципліні скретч. Українка поїхала у відрив з канадкою Жасмин Дюхрінг і обігнала пелотон на коло. Боротьбу за перше місце виграла саме Климченко.

Нагадаємо, що Андрій Винокуров став володарем Кубку світу в спринті. У завершальний день змагань українець бився ще і в кейріні, де виграв фінал В, а в загальному заліку зайняв третє місце, пише xsport.ua.

Коментарі ()