Головне

Яна Беломоіна: Цілі національної команди полягають у піднятті прапору та звучанні гімну України

20.05.2017 20:45 1889 0
Яна Беломоіна: Цілі національної команди полягають у піднятті прапору та звучанні гімну України

Українка Яна Беломоіна - справжній експерт у дисципліні крос-кантрі. Вона є чемпіонкою Європи, триразовою призеркою Чемпіонатів світу, дворазовим лідером Кубка світу.

Також спортсменка двічі брала участь в Олімпійських іграх у 2012 та 2016 роках, здобувши 13-е та 9-е місця відповідно.

Нещодавно Беломоіна отримала золото на престижній велогонці в Австрії.

- Ти нещодавно здобула золото на гонці в Австрії. Наскільки важко тобі далася ця перемога?

- Гонка Dachstein-Salzkammergut Mountainbike Grand Prix пройшла 15 травня. Це був міжнародний старт вищої категорії. На австрійській трасі я здобула вже другу перемогу (перша була у 2015-му), а минулого року посіла друге місце. Траса мені добре знайома, крім того, я була готова на всі 100%, тому й змогла перемогти.

- Розкажи про свою команду. Давно ти з ними? Які цілі команда ставить перед тобою?

- Моя команда називається CST Sandd American Eagle MTB Racing Team. Я в ній уже п’ятий рік. Менеджери команди зацікавилася мною ще у 2012 році, після Чемпіонату світу, де я посіла друге місце. Із сезону 2013 ми працюємо разом.

Цілі національної команди полягають у піднятті прапору та звучанні гімну України якомога частіше у різних куточках світу. Ціль моєї команди – популяризація її та наших спонсорів, що також легше робити, показуючи хороший результат. Моя особиста мета в тому, аби бути однією з найсильніших дівчат у моєму виді спорту. Отже, всюди ціль лише одна – перемога.

 

- У яких гонках ти вже брала участь цього року?

- Сезон я почала рано: перші старти були на Кіпрі наприкінці лютого. До сьогоднішнього дня у мене вже було багато гонок, де я показала доволі хороші результати. Зараз всі мої думки направлені на перший етап Кубку світу у Чехії.

- Де ти тренувалася у міжсезонні? З чого взагалі складається звичний робочий день Яни Беломоіної?

- Це міжсезоння ми вперше спробували провести у Туреччині. Там я наїздила свої перші кілометри. Зараз практично кожні вихідні у мене старти, тому тренуюся у місцях, де проводяться змагання. Мій звичайний день – це зарядка, сніданок, тренування, обід, відпочинок, друге тренування (іноді), вечеря і сон.

- Розкажи про 2017 рік. Які цілі ставиш на сезон? Кого вважаєш своїм головним суперником?

- У 2017-му, як і у всіх попередніх сезонах, цілі залишаються однакові. Мрію про подіуми та перемоги на етапах Кубку світу, чемпіонату Європи та Чемпіонату світу. Всі, хто виходять зі мною на старт, – мої конкуренти. Ніколи не можна недооцінювати суперників.

Yehooooo💐Victory 😇 #redbullathlete #first #winner #csteam #happy

A post shared by Yana🇺🇦Lutsk (@yanabelomoina) on May 14, 2017 at 6:24am PDT

- На якому байку зараз катаєшся? Розкажи про нього докладніше.

- Зараз я чекаю на свій новий велосипед. Зможемо повернутися до цього питання пізніше, і я розповім усе детально.

- У 2020 році відбудуться чергові Олімпійські ігри. Ми зможемо тебе там побачити?

- Олімпійський цикл – це досить довгий період часу. Але я працюю та працюватиму, аби потрапити туди та здійснити свою мрію.

- Як ти відпочиваєш? Розкажи про свої хобі.

- Коли у мене відпочинок, я намагаюся максимально відволіктися від спортивного життя. Все залежить від настрою, ситуації та місця, де я перебуваю. Люблю готувати щось нове, читати та просто пізнавати світ.

За матеріалами redbull.com

Коментарі ()