Головне

Харківський волейбольний Локомотив здобув 17-й чемпіонський титул в Україні. ФОТО

25.04.2017 13:31 1335 0
Харківський волейбольний Локомотив здобув 17-й чемпіонський титул в Україні. ФОТО

Двічі здолавши на власному майданчику Барком-Кажани, харківські волейболісти знову вибороли золоті медалі національної першості.

Наставник Баркома Угіс Крастіньш був правий, коли напередодні фінальної серії закликав не звертати уваги на всі попередні ігри його команди проти Локомотива. Мовляв, перемоги у Суперкубку та Кубку України - то вже історія, а тепер на кону стоїть чемпіонський титул, і боротьба за нього розпочинається з нуля.

Матчі фіналу повністю підтвердили слова спеціаліста, оскільки всі чотири поєдинки серії проходили у напрочуд жорсткому протистоянні, де кожен м'яч, кожне очко вигравалося ціною неймовірних зусиль. Обидва суперники своєю максимальною самовіддачею продемонстрували, що справді гідні стати чемпіонами країни.

Але переможець буває тільки один. І Локомотив у вирішальних партіях виявився трішечки прагматичнішим і стійкішим.

Кардинальним чином на підсумки обох матчів позначилося два фактори. Перший - гостям дуже недоставало основного блокувальника Олександра Гладенка, який мав проблеми зі здоров'ям. У другому поєдинку він таки з'явився на майданчику, але зіграти у повну силу не міг.

Тож харківський блок, зрештою, виявився продуктивнішим за львівський - і насправді це стало одним із головних чинників невдач Баркома.

Другий же фактор - виграні Локомотивом треті партії. Вони стали по-справжньому переломними у психологічній боротьбі суперників, оскільки підопічні Ігоря Зяблицева ловили завидний кураж. І четверті сети їм давалися дещо легше, ніж опонентам, які вже боролися, як кажуть, через "не можу". Та все ж у кульмінаційні моменти Фортуна поверталася обличчям до харків'ян.

Отже, обидва матчі на домашній арені Локомотив виграв з однаковим рахунком - 3:1, і з таким же підсумковим рахунком завершив на власну користь усю фінальну серію. Він - знову чемпіон! У 17-й раз!

Чемпіонат України-2016/17 з волейболу

Суперліга

Чоловіки

"Золотий фінал"

21-22 квітня (Харків)

Локомотив - Барком-Кажани - 3:1 (31:29, 20:25, 28:26, 25:20)
Локомотив: Томин, Ковальов, Богдан, Євстратов, Плотницький, Дрозд; Гармаш (л), Осадца, Слинчук, Вієцький, Остапенко, Полуян.
Барком-Кажани: Діденко (к), Кисилюк, Грюк, Тевкун, Богатирьов, Семенюк; Брова (л), Капаєв, Бібер.

Локомотив - Барком-Кажани - 3:1 (22:25, 25:20, 28:26, 26:24)
Локомотив: Остапенко, Осадца, Плотницький, Дрозд, Томин, Слинчук; Гармаш (л), Вієцький, Євстратов, Ковальов.
Барком-Кажани: Грюк, Тевкун, Богатирьов, Семенюк, Діденко (к), Кисилюк; Брова (л), Бокшан, Капаєв, Гладенко.

Рахунок у серії - 3:1

За матеріалам ФВУ

Коментарі ()