Головне

Кубок України-2014 з водного поло вдруге поспіль виграло львівське Динамо. ФОТО

20.07.2014 17:35 557 0
Кубок України-2014 з водного поло вдруге поспіль виграло львівське Динамо. ФОТО

У суботу, 19 липня, на водному майданчику басейну СКА Міністерства оборони України у Львові фінішував Кубок України з водного поло.

Турнір було присвячено 100-річчю львівського водного поло, а почесний трофей вибороли ватерполісти львівського Динамо, передає zik.ua.

У фінальному матчі суперником підопічних Ігоря Зінкевича був харківський Слобожанець. Гра видалася значно складнішою для динамівців, ніж очікували вболівальники. Щоправда, спочатку, здавалося, що все йде за планом. Лік голам, реалізувавши 5-метровий штрафний кидок (ватерпольний пенальті), відкрив Мартін Пус.

На першу перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь галичан. Здавалося, що у наступних трьох періодах (формат матчу складають чотири періоди тривалістю по 8 хвилин чистого ігрового часу) перевага динамівців тільки зростатиме. Але з цим категорично не були згодні харків’яни. Як наслідок, другу чверть виграв (3:2) Слобожанець, а на екваторі гри на табло горіли цифри 4:4.

У третій восьмихвилинці Динамо додало у швидкостях і посилило тиск на ворота гостей. Оборона команди Сергія Колточихіна та Сергія Столярова відразу почала давати "тріщину", і перед заключною чвертю господарі мали цілком комфортну перевагу у рахунку - 8:5.

Та слобожанці, як засвідчив подальший розвиток подій, не збиралися достроково викидати "білий прапор", і щойно поновилася гра, доволі швидко закинули два м’ячі, повернувши інтригу - 8:7.

Та виявилося, що на більше Слобожанець не здатен. До фінального свистка галицька оборона на чолі з голкіпером Денисом Волончуком діяла бездоганно, а нападники команди закинули ще два м’ячі. Таким чином, гра закінчилася з рахунком 10:7 на користь Динамо.

У складі динамівців по чотири голи до власного реєстру записали Сергій Грішин і Мартін Фамера. По "автографу" у воротах суперника залишили Юрій Мамєтьєв і Мартін Пус.

Отож, Динамо вперше в історії оформило "золотий" дубль - поклало золоті медалі чемпіонату у кубок України. А загалом, львів’яни стають чотириразовими володарями почесного трофею.

У матчі за третє місце команда Дніпропетровського Національного університету з рахунком 11:8 перемогла маріупольський Іллічівець.

Кубок України-2014 з водного поло

Чоловіки

Львів

Півфінал

Динамо (Львів) - Іллічівець (Маріуполь) 9:3 (2:2, 3:1, 3:0, 1:0)

Слобожанець (Харків) - ДНУ (Дніпропетровськ) 17:13 (3:4, 5:1, 5:2, 4:6)

Фінал

Динамо - Слобожанець 10:7 (2:1, 2:3, 4:1, 2:2)

Матч за третє місце

Іллічівець - ДНУ 8:11 (2:2, 2:3, 1:3, 3:3)

Матч за п'ятє місце

ХПІ (Харків) - ЛДУФК (Львів) 8:14 (2:3, 1:4, 3:4, 2:3)

Коментарі ()