Українська правда

Шевченко: Самовіддача гравців збірної вселяє впевненість

Сергей Шемшученко — 4 вересня 2016, 19:22

Андрій Шевченко на 90% визначився зі складом, який вийде на гру проти Ісландії.

Про це тренер заявив на прес-конференції напередодні гри.

"Звісно, завжди неможливо осягнути неосяжне – ніколи не вистачає часу. Але те, на чому ми зосереджувалися, маю на увазі тренерський штаб, нам вдалося зробити. У цьому короткому підготовчому мікроциклі ми багато уваги і часу приділили тактиці, і, сподіваюся, що ту інформацію, яку ми надали футболістам, побачимо вже в першій грі збірної", - сказав він.

Андрій Шевченко високо оцінює рівень майбутнього суперника.

"Збірна Ісландія - хороша команда, яка протягом тривалого часу це доводить. У тому числі і в відборі Євро, обігравши Голландію, і на самому чемпіонаті Європи. Це збалансована команда, яка знає, як оборонятися і атакувати", - сказав він.

"Збірна Ісландії знаходиться в хорошому психологічному стані. Ця команда була сюрпризом, а справжнім відкриттям Євро-2016. Плюс все помітили відмінні взаємини команди і її вболівальників", - зазначив тренер.

"Можна переглянути багато матчів збірної Ісландії, але за манерою гри ми побачимо одну і ту ж команду. Збірна Ісландії давно грає разом, у команди - збалансований і сильний склад. Ну а ланцюжок їх дій можна побачити в кожному матчі", - запевнив наставник.

За його словами, тренерський штаб національної збірної України розібрав головні "козирі" ісландців.

"У збірної Ісландії чимало сильних сторін. Перш за все - гра на "другому поверсі". Ісландці багато голів забивають після стандартних положень, в тому числі, і після введення м'яча вкиданням ауту. Гравці нашої збірної знають, наскільки небезпечні ісландці в цих компонентах і те, як треба розташовуватися при "стандартах", - сказав Шевченко.

"Сподіваємося, що завтра все буде нормально і з цим компонентом. На мій погляд, визначальним у завтрашньому матчі буде кількість боротьби, яку ми виграємо і кількість виграних нами підбирань", - спрогнозував тренер.

Наставник збірної України окремо відзначив бажання своїх підопічних максимально підготуватися до гри 5 вересня.

"Погано, що матч пройде за порожніх трибунах. Але робота яку виконали футболісти, їх бажання і самовіддача вселяють впевненість. Хочу подякувати всім гравцям, які були на зборі команди. Всі вони віддавалися на повну, і їх усіх, включаючи хлопців, які покинули збір, ми продовжуємо розглядаємо в числі кандидатів в команду", - заявив Шевченко.

"Ті ж, хто залишився в розташуванні команди, тренуються з хорошою інтенсивністю і великою самовіддачею. Незважаючи на те, що дехто зі "збірників" не отримує належної ігрової практики в клубі, до національної команди всі прибувають з гарним настроєм, бажанням працювати і повністю викладатися на тренуваннях. Це дуже важливо", - сказав тренер

Шевченко також прокоментував перспективи турнірної боротьби у групі I.

"У нас дуже збалансована група. Ісландія, Хорватія, Туреччина і Україна – кожна з цих команд може фінішувати на першому місці. Найважливіше - перемагати і набирати очки. Команда, яка виграє найбільше матчів, посяде перше місце", - підсумував тренер збірної.

За матеріалами ФФУ

Світлина ФФУ