Головне

Шевченко: Збірна України не грала в примітивний футбол

16.07.2017 14:34 1730 0

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко задоволений рівнем футболу, який показувала його команда в першій частині відбору до ЧС-2018.

"Підкуповує те, що навіть в тих матчах, в яких був негативний результат, команда робила те, що від неї вимагалося, не збиваючись на примітивний футбол. Малюнок гри у нас є – це абсолютно очевидно. Без помилок не обходиться, але це природний процес.

Футболісти збірної бояться ризикувати? Навпаки, ми не сковуємо гравців в їх діях. Все це більше виходить від їх власної невпевненості. Ритмічність і інтенсивність для нас дуже важливі, і ми над цим працюємо.

Чи достатньо в Україні кваліфікованих виконавців під такий стиль гри? Достатньо. У нас є шанс грати в такий футбол, який я вважаю сучасним, і відмовлятися від нього ми не будемо. Ми побудуємо таку систему, будемо прищеплювати навички такої гри, і рано чи пізно це спрацює. Має бути певний малюнок, діючи тільки другим номером, сьогодні складно на щось розраховувати.

Навіть якщо у нас не буде вистачати виконавців, які грають на найвищому рівні, ми зобов'язані їх вирощувати, давати їм шанс, направляти їх у потрібне русло. В українському футболі дуже багато ігрової скутості, а її бути не повинно", – цитує Шевченка Команда №1.

Андрій Шевченко
Коментарі ()