Головне

Шведи та мексиканці вийшли до 1/8, залишивши за бортом плей-офф німців

27.06.2018 21:14 2435 0
 

Збірна Швеції в 3-му турі групи F ЧС-2018 розгромила збірну Мексики та оформила вихід у 1/8 фіналу з першого місця.

Звітний матч, незважаючи на тотальну перевагу мексиканців у контролі м'яча, пройшов під диктовку шведів.

Уже в дебюті гри Маркус Берг мав виводити скандинавів уперед, але Очоа був готовий до підступного удару шведа. На 12-й хвилині все той же Берг небезпечно пробивав головою. Мимо.

Загалом же було помітно, що мексиканці грають на нічию, яка їх влаштовувала. На 31-й хвилині найактивніший у складі Швеції Берг знову нагадав про себе: нападник пробивав з-за меж карного майданчику, але Очоа знову на висоті.

Щойно розпочався 2-й тайм, як шведи таки домоглися свого. Після масованої атаки Аугустінссон з кута воротарского майданчика пробив повз кіпера мексиканців.

Другий гол шведи забили за 10 хвилин. Ектор Морено грубо порушив правила біля власних воріт і Андрес Гранквіст упевнено реалізував пенальті. По ходу матчу склалося таке враження, що симпатичні мексиканці не знають, як діяти, коли потрібно відігруватися.

Фактично після другого голу шведів мексиканці перебували в нокдауні, після якого так і не змогли оговтатись. Розгром же скандинави оформили на 74-й хвилині: Едсон Арантес забив у власні ворота.

Незважаючи на поразку, мексиканці "завдяки" німцям посіли друге місце в групі та крокують далі. Дуже вірогідно, що в 1/8 фіналу нащадкам ацтеків протистоятимуть Неймар і Ко.

Чемпіонат світу

Груповий етап

3 тур

Група F

26 червня

Мексика – Швеція 0:3 (0:0, 0:3)

Голи: 0:1 – 50 Аугустінссон, 0:2 – 62, пенальті Гранквіст, 0:3 – 74, автогол Альварес

Мексика – Очоа, Альварес, Сальседо, Морено, Гальярдо (Фабіан, 65), Еррера, Гуардадо (Корона, 75), Лайюн (Перальта, 89), Вела, Лосано, Ернандес.

Швеція – Ольсен, Люстіг, Лінделеф, Гранквіст, Аугустінссон, Классон, Ларссон (Свенссон, 57), Екдаль (Хільемарк, 80), Форсберг, Берг (Телін, 68), Тойвонен.

Попередження: Гальярдо (1), Ларссон (26), Морено (61), Лайюн (85), Люстіг (88).

Коментарі ()