Головне

Хорватія - Данія: анонс матчу 1/8 фіналу ЧС-2018

01.07.2018 10:52 1907 0
 

Хорватія - Данія

1/8 фіналу, 1 липня

Стадіон Ніжній Новгород, Ніжній Новгород

Головний арбітр: Нестор Питана (Аргентина)
Асистенти: Ернан Майдана и Хуан Пабло Белатті (обидва - Аргентина)
Резервний арбітр: Енріке Касерес (Парагвай)

Збірна Хорватії вийшла в 1/8 фіналу з макимальним показником, здобувши 3 перемоги в 3-х матча групового етапу. Хорвати наразі демонструють найзбалансованішу гру серед усіх команд чемпіонату. Команду Златко Радича спеціалісти називають прихованим фаворитом Мундіалю. Воно й не дивно. Балканці мають в своєму складі один з найсильніших півзахистів цього чемпіонату. Лука Модрич та Іван Ракитич поки, що впевнено ведуть свою команду до завітної мрії. До того ж, незважаючи на серйозний запас, хорвати грають дуже раціонально, витрачаючи для перемоги мінімальну кулькість зусиль.

Збірна Данії уже виконала завдання мінімум, відібравшись до плей-офф. Але, як кажуть апетит приходить під час їжі. Питання в іншому, чи готові данці до більш серйозних звершень.

Іспанія - Росія: анонс матчу 1/8 фіналу ЧС-2018

Травмовані: немає

Дискваліфіковані: немає

Орієнтовні склади:

Хорватія: Субашич, Врсалько, Ловрен, Віда, Стринич, Ракитич, Бадель, Ребич, Модрич, Перишич, Манджукич.

Данія: Шмейхель, Ларсен, Крістенсен, Кьєр, Дальсгор, Лассе Шене, Ділейні, Еріксен, Сісто, Йоргенсен, Поульсен.

Слова:

Златко Далич (головний тренер збірної Хорватії): "Ми не будемо поспішати. Ми будемо терпляче чекати свого шансу. Все в матчі буде залежати від нас самих. Ми повинні зіграти розумно, чи не виливаючи емоції, нас слід вийти на поле з холодною головою. Нам потрібно бути дуже обережним. Але я великий оптиміст і нескінченно вірю в цю команду. Я радий, що багато людей в світі вважають, що ми можемо виграти ЧС-2018. Але наш фінал - завтра. Підтримка з боку уболівальників дуже важлива для моїх гравців. Ми пообіцяли всім жителям Хорватії, що цього літа вони будуть насолоджуватися футболом".

Оге Харейде (головний тренер збірної Данії): "Я не буду вам розповідати, хто буде в стартовому складі. Можу сказати тільки, що всі гравці готові. Крістіан відмінно провів турнір, і у нього є здатність домогтися більшого. Еріксен проти Модріча - для глядача це захоплююче. Ми зараз пишемо історію данського футболу, але я хочу підкреслити, що наша команда може грати по-різному".

Цікаві факти:

Хорватія вдруге в своїй історії пробилася в плей-офф чемпіонату світу.

Збірна Хорватії виграла 4 останні матчі

Збірна Данії не програвала в 18 останніх матчах (9 перемог, 9 нічиїх).

З 16 збірних, які пробилися в плей-офф, Данія забила найменше (2) і взагалі займає одне з останніх місць за результативністю серед всіх учасників. Однак данці жодного разу не програли і показали, що здатні пошуміти на цьому турнірі.

Данія займає 12-е місце в рейтингу збірних ФІФА, Хорватія - 20-е.

Коментарі ()