Головне

Хорватської попелюшки не вистачило на фінал або Франція вдруге стала чемпіоном світу. ВІДЕО

15.07.2018 21:01 5556 0
Хорватської попелюшки не вистачило на фінал або Франція вдруге стала чемпіоном світу. ВІДЕО

Розпочався фінал з контролю м’яча від збірної Хорватії. Франція навмисно віддала ініціативу супернику, щоб подивитися на сильні сторони хорватів в атаці. До п’ятнадцятої хвилин моментів не було, однак, коли французи почали атакувати вони відразу змогли забити гол: Антуан Грізманн виконував подачу з штрафного, а форвард збірної Хорватії Маріо Манджукич потилицею переправив м’яч у ворота.

Після цього Хорватія знову взяла м’яч під свій контроль, а через десять хвилин вони змогли відігратися. Капітан хорватської збірної Лука Модрич подавав м’яч на дальню стійку, його товариші скинули ігровий снаряд в центр штрафного майданчику і після скидки Віди, Іван Перишич влучним ударом зрівняв рахунок.

Буквально через п’ять хвилин стався самий суперечливий епізод фіналу. Антуан Грізманн виконував подачу з кутового і після удару Блеза Матьюді, м’яч влучив у руку Перішича. Після довгих обговорювань та перегляду відео повтору Нестор Пітана назначив пенальті. Штатний пенальтист Грізманн без проблем реалізував удар з одинадцятиметрової позначки.

Хорватія намагалася атакувати, але до початку другого тайму рахунок так і не змінився. У другому таймі ініціативу проявляли в основному хорвати, французи грали виключно на контратаках. Дві такі вдалося реалізувати на 59-ій та 65-ій хвилині. Голи забили Поль Погба та Кліан Мбаппе. Після цього всі зрозуміли, хто стане чемпіоном. Навіть помилка від Уго Льоріса, яка призвела до голу Манджукича не змінила хід гри. Хорватія контролювала м’яч, але гра була повністю під контролем збірної команди Франції. За двадцять хвилин французи не дали створити жодного небезпечного моменту біля своїх воріт.

Отже, Франція через 20 років знову стала найсильнішою командою світу, а якщо подивитися на вік цієї збірної, то можна бути впевненим, що ця збірна буде вигравати і надалі.

Хорватія ж досягла найбільшого успіху на міжнародній арені та стала справжньою сенсацією ЧС-2018.

Збірна Бельгії у матчі за 3-тє місце перемогла збірну Англії та вперше в історії здобула бронзові нагороди ЧС.

Чемпіонат світу

Фінал

15 липня

Франція – Хорватія 4:2

Голи: 1:0 – 18, автогол Манджукич, 1:1 – 28 Перішич, 2:1 – 38, пенальті Грізманн, 3:1 – 59 Погба, 4:1 – 65 Мбаппе, 4:2 – 69 Манджукич

Франція – Льоріс, Павар, Варан, Умтіті, Люка Ернандес, Мбаппе, Погба, Канте (Нзонзі, 55), Матюїді (Толіссо, 73), Грізманн, Жиру (Фекір, 81).

Хорватія – Субашич, Врсалько, Ловрен, Віда, Стринич (Пьяца, 81), Брозович, Ребич (Крамарич, 71), Модрич, Ракитич, Перишич, Манджукич.

Попередження: Канте (27), Люка Ернандес (41), Врсалько (90).

Коментарі ()