Головне

Хорватія - Данія: феєрія воротарів закінчилася на користь Субашича

02.07.2018 00:33 1700 0

 

Збірна Хорватії в наддраматичній серії пенальті вирвала перемогу в збірної Данії та вийшла в 1/4 фіналу ЧС-2018.

Хорвати не безпідставно вважалися фаворитом пари, але, напевне, на балканців давить тягар прихованого фаворита турніру. Гравцям збірної Данії набагато легше було в психологічному плані. Командв виконала завдання мінімум, вийшовши до плей-офф.

Уже на 1-й хвилині Матіас Йоргенсен після метушні в карному майданчику хорватів зумів проштовхнути м'яч у ворота Субашича. Відігралися хорвати дуже швидко. Маріо Манджукич виявився найкмітливішим у штрафному майданчику данців і зрівняв рахунок.

Команди по черзі прибирали ініціативу до власних ніг, але по-справжньому гольових моментів було обмаль.

На 27-й хвилині чудово зіграв Даніель Субашич, ногами відбивши мYяч після удару Броетвейта. А буквально за дві хвилини на висоті виявився кіпер збірної Данії Каспер Шмейхель, врятувавши свою команду після удару Ракитича.

Другий тайм також пройшов в досить рівній боротьбі. Хорвати грали занадто обережно, а данція не вистачало майстерності довести справу до небезпечних моментів. 1:1 в основний час.

На 114-й хвилині хорвати отримали право на пенальті. Анте Ребич вискочив віч-на-віч зі Шмейхелем, прокинув м'яч повз голкіпера, але Йоргенсен не дозволив хорвату пробити, порушивши правила. До 11-метрової позначки підійшов капітан хорватів Лука Модрич. Удар 10-го номера збірної Хорватії виявився безхитрісним і Шмейхель намертво спіймав м'яч.

Серія післяматчевіих пенальті перетворилася в справжню драму. Субашич і Шмейхель творили справжні дива в рамці, але фортуна все-таки посміхнулася фавориту. Вирішальний пенальті забив Іван Ракитич, тим самим вивівши збірну Хорватії в 1/4 фіналу.

Тож у 1/4 фіналу Мундіалю зустрінуться господарі турніру збірна Росії та збірна Хорватії.

Чемпіонат світу

1/8 фіналу

1 липня

Хорватія – Данія 1:1, пенальті - 3:2

Голи: 0:1 – 1 Йоргенсен, 1:1 – 4 Манджукич

Хорватія – Субашич, Ловрен, Стринич (Пиварич, 81), Врсалько, Віда, Модрич, Ракитич, Перишич (Крамарич, 97), Брозович (Ковачич, 71), Ребич, Манджукич (Бадель, 108).

Данія – Шмейхель, Кьєр, Крістенсен (Шене, 46), Кнудсен, Йоргенсен, Ділейні (Крон-Делі, 98), Еріксен, Дальсгор, Поульсен, Корнеліус (Йоргенсен, 66), Бретвейт (Сісто, 105).

Серія пенальті

1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Попередження: Йоргенсен (115).

Коментарі ()