Головне

Бразилія перемогла Мексику: прокляття ацтеків, чемпіонські амбіції Неймара та Ко. ВІДЕО

02.07.2018 20:47 2134 0

 

Збірна Бразилії перемогла Мексику 2:0 і стала п'ятим чвертьфіналістом чемпіонату світу-2018. 

Бразильці підтвердили статус найголовнішого фаворита першості, а от мексиканці знову не змогли пройти далі 1/8 фіналу. Нагадаємо, що така неприємна серія для триколірних тягнеться вже 7 поспіль Мундіаль. Цікаво, що мексиканці пробивалися в 1/4 фіналу двічі і лише на домашніх першостях - у 1970 та 1986 роках. 

Цікаво, що Бразилія стала першою командою, яка здобула впевнену перемогу в 1/8 фіналу - раніше матчі цієї стадії завершалися або унічию (а потім переможець визначався у серії пенальті), або із різницею в один гол. 

На поєдинок проти бразильців мексиканці Хавьєр Ернандес, Карлос Сальседо та Мігель Лаюн вийшли із пофарбованим у білий колір волоссям. Цікаво - що вони хотіли цим сказати? Так би мовити на удачу, щоб перервати невезіння чи щоб потролити Неймара із його зачіскою, над якою вже посміявся Ерік Кантона

Як би там не було, але завдати першого удару по воротах Аліссона мексиканці спромоглися лише у середині другого тайму, коли бразильці вже вели у рахунку 1:0. До цього вони займалися в основному тим, що намагалися втримати Неймара. Але саме 10-й номер селесао і став автором першого голу. 

Ацтеки намагалися відповісти супернику, гра стала активною і практично проходила без центру поля. Проте намагань Ірвінга Лосано було недостатньо. А без завісу поєдинку своє слово знову сказав Неймар: нападник ПСЖ вийшов на побачення із Гільєрмо Очоа, який грав сьогодні ввечері доволі надійно, пробив, як зміг, воротар відбив, але прямо на Роберту Фірміну...

Зазначимо, що суперник Бразилії по 1/4 фіналу визначиться у протистоянні збірних Бельгії та Японії.

Чемпіонат світу

1/8 фіналу

2 липня

Бразилія - Мексика 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - 51 Неймар, 2:0 - 88 Фірміну.

Бразилія - Аліссон, Фагнер, Тіагу Сілва, Міранда, Філіпе Луїс, Вілліан (Маркіньюс, 90), Паулінью (Фернандінью, 80), Каземіру, Коутінью (Фірміну, 86), Габріел Жезус, Неймар.

Мексика - Очоа, Альварес (Дос Сантос, 55), Айяла, Сальседо, Гальярдо, Еррера, Маркес (Лайюнь, 46), Гуардадо, Лосано, Ернандес (Хіменес, 60), Вела.

Попередження: Альварес (38), Філіпе Луїс (43), Еррера (55), Каземіро (59), Сальседо (77), Гуардадо (90).

Коментарі ()