Головне

Юлія Паратова: Зараз я цілеспрямовано готуюся до всесвітньої Універсіади

29.04.2011 13:22 410 0
Юлія Паратова: Зараз я цілеспрямовано готуюся до всесвітньої Універсіади
Нещодавно в Казані на чемпіонаті Європи з важкої атлетики одеситка Юлія Паратова (58 кг) здобула срібну медаль - до речі, єдину нагороду жіночої збірної України. Одеситка розповіла "Чемпіону" про шлях до континентального п'єдесталу, а також поділилася планами на найближче майбутнє.

Юля, вітаємо тебе зі здобуттям срібної медалі Чемпіонату Європи! Як відомо, до хорошого люди  звикають дуже швидко. А ти вже звиклася зі своїм статусом одної з найсильніших важкоатлеток континенту у своїй ваговій категорії?

Дякую за привітання! Чесно кажучи, я і досі не можу звикнути до того, що стала другою на чемпіонаті Європи. Наступного дня після свого виступу я навіть пішла на тренування, ніби нічого і не змінилося у моєму житті... Хоча срібна медаль "дорослого" чемпіонату Європи з важкої атлетики - це наразі моє найвище досягнення в кар'єрі. Та тішитися ним не варто - я заспокоюся лише тоді, коли приміряю олімпійську медаль!

Ти чекала від себе такого здобутку?
 
Підготовка до чемпіонату Старого світу з важкої атлетики не була для мене простою, тож думати про підсумкове місце не доводилося. Головним завданням було підняти ті кілограми, які я розраховувала. А вже в Казані, коли я підкорила стартову вагу, пішла боротьба за нагороди. Суперниці по ваговій категорії до 58 кг - дуже серйозні спортсменки, тож ми з тренером вибудували тактику і таки здобули друге місце. Фортуна була на моєму боці, і я рада, що виграла мікро-дуель у полячки Александра Клейновської-Кживаньскої.

Донедавна лідер збірної України з важкої атлетики у вазі до 58 кг Юлія Каліна виступатиме в категорії до 63 кг. Чи готова ти психологічно до того, щоб взяти на себе повноваження лідера команди у вазі до 58 кг?

Так, жодних проблем! Я готова, і постараюся не підвести нашу команду в майбутньому.

Чи реально з тією сумою кілограмів, що ти підкорила на Європі (200 (92+108)) претендувати на призи Чемпіонату світу та здобуття олімпійської ліцензії?

З такою сумою двоборства потрапити на п'єдестал світової першості нереально! До моєї суми балів потрібно додати ще кілограмів 25-30. Але я багато працюю над цим. Маю надію, що терпіння, спортивна впертість та кінцева мета приведуть мене до хорошого результату.

Ходять чутки, що невдовзі головний тренер жіночої збірної України з важкої атлетики Василь Кулак залишить свою посаду, а замість нього команду очолить призер Олімпійських ігор Денис Готфрід. Як ти ставишся до такого перебігу подій, і як ця ймовірна зміна тренера може вплинути на результати наших дівчат?

Я не маю нічого проти Дениса Готфріда. Як тренера, я не дуже добре його знаю, але думаю, що в нього все вийде. Маю надію, що Василь Григорович Кулак завжди буде поряд, як «батько» буде йому допомагати, підказувати. А щодо зміни в результатах я наразі нічого конкретного сказати не можу, будемо випробовувати нову методику і побачимо, як воно буде.

На яких стартах з важкої атлетики ти плануєш виступити у період до Чемпіонату світу (нагадаємо, що планетарну першість в листопаді прийматиме Париж)?

Зараз я цілеспрямовано готуюся до всесвітньої Універсіади, вона відбудеться у серпні. Паралельно триває підготовка до Чемпіонату світу. 

І останнє питання: що ти, як правило, відповідаєш, коли тебе запитують: "навіщо тобі, дівчино, ця важка атлетика? Це ж не жіноча справа...»?

Я відповідаю: якби мені це не було потрібно, то, напевне, не займалася б. Не знаю, як там хто, а я важкою атлетикою - живу!

Коментарі ()