Головне

Українець Чумак став призером чемпіонату світу після дискваліфікацій через допінг

29.06.2016 10:56 1224 0

На Конгресі Міжнародної федерації важкої атлетики IWF, що пройшов у грузинському Тбілісі, за результатами Чемпіонату світу 2015 були оприлюднені позитивні допінг проби спортсменів.

Зокрема, в чоловічій ваговій категорії до 94 кг позитивні проби виявилися у казахських важкоатлетів Алмаса Утешова і Жасулана Кидирбаєва, які посіли 2 та 3 місце, а також білоруса Олександра Венскеля, який посів 4 місце.

Таким чином, український спортсмен Дмитро Чумак став володарем "бронзової" медалі Чемпіонату світу 2015 у ваговій категорії до 94 кг з результатом 386 кг (ривок – 175 кг, поштовх – 211 кг). Перше місце посів білорус Вадим Стрельцов, друге – поляк Адріан Едвард Зелінські. Нагадаємо, що український спортсмен-важкоатлет Дмитро Чумак є кандидатом на участь в Олімпійських іграх 2016 у Ріо.

"Звичайно, приємно бачити результати нашої з тренером багаторічної роботи, але я не думаю, що це найвище досягнення для мене. Зараз я сконцентрований на підготовці до Олімпійських ігор. Всі сили лише на це", - прокоментував свою нагороду важкоатлет Дмитро Чумак.

Також, після закінчення антидопінгових слухань IWF, українська жіноча збірна з важкої атлетики здобула максимальну кількість ліцензій - 4. Нагадаємо, що чоловіча збірна з важкої атлетики виборола також 4 ліцензії з 6-ти.

Раніше повідомлялося про дискваліфікацію шістьох росіян через допінг.

Дмитро Чумак
Коментарі ()