Головне

Скасування міжнародних змагань у Києві: міністр зробив гучну заяву та вказав на слід Росії. ДОКУМЕНТ

06.04.2018 10:45 1897 0

 Ігор Жданов

Скасування чемпіонату Європи серед кадетів у Києві є помстою Росії за недавнє рішення українського уряду щодо заборони поїздок в РФ

Таку заяву зробив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. 

На своїй сторінці у Facebook Жданов пояснив, що українська сторона до останнього вела комунікацію із представниками Міжнародної федерації боротьби, надавали будь-які державні гарантії щодо безпеки перебування та доступу до змагань усіх учасників, тому рішення організації було доволі несподіваним. 

"4 квітня на засіданні Кабінету Міністрів України прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом було дане протокольне доручення компетентним органам забезпечити заходи безпеки під час проведення Чемпіонату Європи серед юніорів з боротьби в м. Києві. Віце-прем’єр міністру В’ячеславу Кириленко доручено проінформувати UWW (Міжнародна федерація боротьби - ред.) про прийняте рішення Уряду. Ще раз бачимо, що гарантування безпеки європейської першості з боротьби в Україні здійснюється на вищому державному рівні", - написав Жданов.

"Кожен наш крок вперед на цьому шляху - буде зустрічати заздрість та серйозну протидію з боку нашого північного сусіда. Тому таке несподіване рішення Міжнародної федерації боротьби, де переважає потужний російський вплив, вважаю свого роду помстою Україні за бойкот міжнародних змагань в Росії. Вкотре пересвідчуюсь, що гібридна агресія проти України здійснюється, не лише збройними, політичними та економічними засобами, вона постійно ведеться і на спортивному фронті", - резюмував міністр.

Також Жданов надав копії документів та переписки із Міжнародною федерацією. 

Варто зазначити, що президент UWW серб Ненад Лалович фактично перебуває під постійним впливом представників Росії, його кандидатура завжди підтримувалася російською стороною. 

Нагадаємо, що чемпіонат мав відбутися з 22 по 28 квітня у Палаці спорту, проте його перенесли у Скоп'є, де він пройде вже у травні. 

Цікаво, що раніше щодо заборони міністерства їздити у Росію жорстко висловився колишній український борець та народний депутат Ельбрус Тедєєв

Коментарі ()