Українська правда

Бродський: "Ми захистили українських гравців"

Сергей Шемшученко — 24 вересня 2015, 21:36

У Федерації баскетболу України є офіційний лист ФІБА Європа, що Будівельник і Дніпро мають великі заборгованості перед гравцями.

Про це прес-службі ФБУ повідомив президент Федерації Михайло Бродський, який прокоментував сьогоднішні рішення Президії.

"Сьогодні на засіданні Президії ФБУ було ухвалено рішення щодо введення системи банів. У ФІБА є така система. Тепер ми захистили українських гравців, така сама система працюватиме в Україні. Якщо український гравець звернеться до суду або до ФІБА, і буде рішення про заборгованість клубу, клубу надаватиметься тримісячне попередження, якщо за три місяці клуб не розрахується з боргами, його знімуть з чемпіонату", - пояснив Бродський.

За його словами, ФБУ не дозволить створювати прецеденти, які були раніше, коли з гравцями не розраховувалися.

"Ми не дозволимо створювати прецеденти, які були раніше, коли з гравцями не розраховувалися. Те саме стосується суддів. Тож усі клуби, які зараз збираються грати в "Приват-лізі" повинні розрахуватися з боргами. Є пункт в Статуті Федерації, де написано, що ФБУ відповідає за соціальний захист тренерів, суддів і гравців", - сказав він.

"Це зона відповідальності Федерації баскетболу України, разом з державою. Завдяки сьогоднішньому рішенню Президії більше не уде прецедентів, що клуби не розраховуються з суддями і гравцями. Підкреслю, що гравці мають захист ФБУ і ФІБА лише в офіційних чемпіонатах", - пояснив президент ФБУ.

Бродський повідомив, що Будівельник і Дніпро мають великі заборгованості перед гравцями.

"У Федерації баскетболу України є офіційний лист ФІБА Європа, що Будівельник і Дніпро мають великі заборгованості. Будівельник має заборгованість перед українськими гравцями, а це вже підпадає під бан ФБУ", - наголосив він.

"До речі, Будівельник також має заборгованість перед Палацом спорту, яка становить 2 мільйони 200 тисяч гривень. Палац спорту зараз звертається до суду", - підкреслив Бродський.

Нагадаємо, Федерація баскетболу України звинуватила "АБКУ Суперліга", пов’язану з групою "Приват", у баскетбольному сепаратизмі.

Також став відомий склад учасників мабутнього чемпіонату під егідою ФБУ.

У свою чергу Суперліга повідомила про заборону використовувати свій бренд.

У чемпіонаті під егідою Суперліги очікується участь Будівельника, Дніпра, Галичини, Одеси, Говерли і клубів з Кременчука та Харкова.