Головне

Кубок світу. На третьому етапі жіноча збірна України в естафеті взяла срібло. ВІДЕО

12.12.2013 16:39 1090 0
Кубок світу. На третьому етапі жіноча збірна України в естафеті взяла срібло. ВІДЕО

Жіноча збірна України з біатлону продовжує здобувати призові місця на етапах Кубку світу. Після золота в австрійському Хохфільцені "синьо-жовта" дружина взяла друге місце на етапі у французькому Ансі.

Склад збірної не зазнав змін у порівнянні з попередньою гонкою, тому першою з українок стартувала Джима. Стартувала не дуже вдало, адже на відмітці в один кілометр програвала 15 секунд. Проте перша чиста стрільба підняла Юлію.

Вона так і трималася у 15-20 секундах від лідерів до другого вогневого рубежу. А там українка ледь не "застрілилася" - три промахи! Але за допомогою додаткових патронів Джима закрила свої мішені. Звичайно, це додало десяток-півтора секунд до відставання. А враховуючи спринтерський темп швейцарки Селіни Гаспарін, Україна залишилася у 45 секундах позаду. Юлія передала естафету 9-ю.

Віта Семеренко, яка побігла другою на першій стрільбі була точною та скоротила відрив до 35 секунд. Проте німкеня Андреа Хенкель була надзвичайно швидкою, тому порівнювати надалі не доводилося - секунди зростали. Та ще й Віта промахнулася одного разу на стрільбі стоячи, але підняла команду у підсумку на 7-е місце. На передачі естафети Україна програвала Німеччині 1 хвилину 10 секунд. Водночас, вдалося скоротити відстань від інших лідерів.

Валя Семеренко зі стартових метрів почала трішки скорочувати відставання. Після першого вогневого рубежу, який українка пройшла відмінно, Німеччина була попереду, в 1 хвилині та 6 секундах. При цьому Валя наздоганяла Канаду (ось така несподіванка була на той момент) і Францію. Німкені та норвежки все ж були недосяжні.

Недосяжні у тій ситуації. Проте коли лідери промахнулися по одному разу на другій стрільбі, а Семеренко пройшла її без додаткових нервів, почала з'являтися надія, як мінімум, на бронзу. Валя пройшла Францію до вогневого рубежу, а Канаду вже після нього. На передачі естафети Німеччина - Норвегія (+35 секунд) - Україна (+50) - Канада (+1:00).

На останній відрізок від трійки лідерів пішли Дальмайєр, Бергер і Пдгрушна. Перший вогневий рубіж троє пройшли чисто. Щоправда, затрималася трішки Тура, тому Олена навіть скоротила відстань від неї (до 11 секунд).

Німеччина у цей день була настільки переконливою, як Україна у Хохфільцені. Лаура Дальмайєр не промахнулася і на останній стрільбі та принесла своїй команді перемогу. А от за друге місце розгорнулася справжня битва. Підгрушна закрила всі мішені відразу, а Бергер використала два додаткові патрони. Зі стрільбища Олена пішла, маючи 8 секунд переваги. Очевидно, що Тура скорочувала відрив на очах, однак українка таки втримала свою другу сходинку, випередивши суперницю на півсекунди.

Нагадаємо, на першому етапі у Швеції у змішаній естафеті в України були бронзові нагороди.

Окрім того, в естафеті на останньому чемпіонаті світу українки фінішували другими.

Кубок світу з біатлону

Етап в Ансі, Франція

Жінки

Естафета, 4х6 км

1. Німеччина - 1:06:27.8 (0+3)
2. Україна - +23.3 (0+4)
    Юлія Джима (0+0 і 0+3)
    Віта Семеренко (0+0 і 0+1)
    Валя Семеренко (0+0 і 0+0)
    Олена Пидгрушная (0+0 і 0+0)
3. Норвегія - +23.8 (0+10)
4. Канада - +1:35.8 (0+9)
5. Франція - +1:43.8 (0+3)
6. Росія - +2:00.4 (0+5)

Огляд гонки

Коментарі ()