Українська правда

Бринзак: Гімн Росії включили на квітковій церемонії, а повинні були на медальній

Сергей Шемшученко — 30 січня 2017, 15:11

Інцидент під час квіткової церемонії на чемпіонаті Європи 2017 року з біатлону виник через технічну накладки.

Організатори турніру у польському Душники-Здруй помилково включили гімн Росії у той момент, впевнений прес-аташе Союзу біатлоністів Росії Константін Бойцов.

"Цей інцидент - однозначно технічна накладка. Це і по відео помітно. Під час квіткової церемонії гімн звучати не повинен. Гімн звучить у момент вручення медалей", - сказав він.

Водночас, керівник Федерації біатлону України Володимир Бринзак не був на цьому нагородження, тому сказав, що знає про цю історію, як і більшість, з інтернету.

"Думаю, що це просто гімн включили на квітковій церемонії, а повинні були на медальній. Його не повинно було бути, включили завчасно. Спортсмени до ситуації поставилися спокійно, як зазвичай", - пояснив він.

Зауважимо, що Бойцов також додав, що, можливо, організатори кудись поспішали та включили гімн прямо під час квіткової церемонії.

"Мабуть, хтось з організаторів це помітив і дав команду припинити плутанину, гімн перервати. Політичних мотивів тут абсолютно не простежується", - цитує його "Спорт-Экспресс".

Нагадаємо, Бринзак не бачить фактів для дискваліфікації росіян у біатлоні.