Головне

Ніко пішов чемпіоном

02.12.2016 16:06 Адміністратор Чемпіона 6640 0
Ніко пішов чемпіоном

Новоспечений чемпіон світу 2016 року в автоперегонах Формула-1 Ніко Росберг у п'ятницю, 2 грудня, шокував увесь світ, якому не байдужим є автоспорт. На п'ятий день після здобутого титулу німець оголосив про завершення кар'єри.

Оголосив неочікувано, бо жодних розмов або ж натяків на цю тему не було. Росберг заявив про своє рішення на прес-конференції FIA у Відні перед своєю церемонією нагородження. За словами Ніко, ставши чемпіоном світу, він "не готовий ще раз піти на такі жертви".

"Я хочу скористатися цією можливістю, щоб зробити заяву. Я вирішив тут і зараз оголосити про завершення моєї кар'єри у Формулі-1. Це важко пояснити. Ще коли мені було шість років, і я тільки почав займатися автоспортом, у мене була цілком конкретна мрія - стати чемпіоном світу. Тепер я цього домігся", - зауважив гонщик.

31-річний уродженець німецького Вісбадена дебютував у Формулі-1 у 2006 році за кермом Williams Cosworth, яка у наступному році була перейменована у Williams Toyota. У 2010 році пілот перейшов у Mercedes, де і виступав до нинішнього часу. За кар'єру Росберг взяв участь у 206-ти Гран Прі, здобув 23 перемоги, 25 разів ставав другим і ще 9 - третім. Також на рахунку Ніко 30 поул-позицій.

Зазначу, що Росберг потрапив в очки у першій же своїй гонці у Формулі-1 - Гран Прі Бахрейну-2006. До речі, напарником Ніко у першому сезоні у Mercedes був сам легендарний семиразовий чемпіон світу Міхаель Шумахер.

 Світлина formula1.com

Багато хто вважає, що чемпіонський титул Росберг виграв випадково. Однак, як відомо, випадковостей не буває. Є стабільність, завдяки якій німець і виграв боротьбу у Льюіса Хемілтона у сезоні-2016. Вирішальним, як виявилося, став етап у Малайзії, де у британця виникли проблеми з двигуном, і він зійшов. Саме цих очок і не вистачило йому на фініші сезону. А Ніко стабільно брав своє, і Хемілтону не вистачило навіть неймовірного спурту в останніх гонках.

Чому Росберг прийняв таке рішення? Про це можна лише здогадуватися. Або ж почекати, поки якась інформація не спливе з команди Mercedes. Можна тільки припустити, що, незважаючи на титул, команда і досі вважає своїм пілотом №1 все ж Хемілтона. І Росберг чудово зрозумів, що без потрібної мотивації (адже чемпіоном він уже став) він не зможе на рівних боротися зі своїм напарником.

Не забуваємо і слова Берні Екклстоуна, який відверто заявляв, що краще б чемпіоном став Хемілтон. Власника Ф-1 можна зрозуміти, бо спокійний і сімейний Росберг не може залучити нових уболівальників. Берні та Ніко про щось поговорили після Гран Прі Абу-Дабі, але про що - невідомо. Екклстоун тоді вказав оператору відійти від них подалі.

Світлина formula1.com

Тому, цілком можливо, Росберг проаналізував ставлення до себе у цьому виді спорту та прийняв те рішення, яке прийняв. Як би там не було, а Ніко пішов чемпіоном. Мрію свою здійснив, тепер можна і відпочити на лаврах. І тепер точно можна сказати, що у новому сезоні у Формулі-1 буде новий чемпіон.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()