Головне

Неминучість для України та сюрприз для Польщі: суперекспрес на фінал кваліфікації Євро-2024 з коефіцієнтом 4,20

Коли за підсумками гарячого вечора зайвими виявляться одразу 3 збірні, на цьому можна виграти.
26.03.2024 13:25 Максим Салівон 962 0
Неминучість для України та сюрприз для Польщі: суперекспрес на фінал кваліфікації Євро-2024 з коефіцієнтом 4,20

6 найкращих національних команд відбору Євро-2024, які ще не знають, чи зіграють у фінальній частині турніру, сьогодні отримають важливі відповіді на шляху до втілення своїх амбіцій. Серед таких збірних і Україна. Для всіх, хто бажає втілити в життя свої знання й полоскотати нерви, представляємо традиційний розбір на прикладі всіх трьох матчів.

Грузія — Греція, дата проведення матчу — 26 березня, час початку — 19:00 (за Києвом)

Протистояння команд двох славних у порівняно недавньому минулому футболістів, а це Віллі Саньоль та Густаво Пойєт, обіцяє велику кількість боротьби. А от багато голів очікувати не варто. Грузини та греки не є тими командами, яких можна назвати сильними в атаці в грі проти співставних за можливостями суперників. Саме такими командами є учасники цього двобою. Що ж треба знати про обидва колективи в контексті притаманних сторонам статистичних особливостей? 

Грузини не покидають поле без гола протягом уже 6 матчів кваліфікації Євро. Вдома господарі не поступилися у 8 із попередніх 10 ігор у відборі до ЧЄ (+4=4-2). Разом з тим, одна з команд не забивала у 9 із попередніх 12 домашніх матчів Сакартвело у кваліфікації Євро. 

А що греки? У випадку з матчами "еллади" одна із команд не забивала у 6 із останніх 7 ігор у кваліфікації ЧЄ. Крім того, Греція не пропускала більш ніж один м'яч у 5 із попередніх 7 виїзних матчів євровідбору. Саме тому "низ" є більш ніж вірогідним сценарієм для цієї гри, а також доволі надійним варіантом.

Ставка: ТМ (2,5) за 1,57

Вельс — Польща, 26 березня, 21:45 

Протистоянням ще більш рівних команд виглядає сутичка в Кардіффі. На перший погляд, може здатися, що валлійці поступаються опоненту за силою складу. Проте реальність та цифри вказують на інше.

Почати варто з західного сусіда України. Роберт Левандовський та компанія можуть похизуватися непоганими показниками в останніх зустрічах. "Кадра" не знає поразок у чотирьох поспіль матчах кваліфікації Євро (+2=2-0). Разом з тим, глядачі бачили не більш, як два голи, в 5 із останніх 6 матчів Польщі у відборі до ЧЄ. Останній показник — не менш важливий, ніж загальна успішність польської дружини.  

Крізь роки: хлопчик з фото, який пішов стопами легендарного батька, готовий відібрати путівку на Євро у збірної України

Втім, ще більш значущими виглядають показники колективу іншого Роберта — Пейджа. По-перше, валлійці мають вже 5-матчеву безпрограшну серію в кваліфікації Євро (+3=2-0). По-друге, в 16 останніх домашніх матчах у відборі до ЧЄ "дракони" поступилися лише раз (+11=4-0). Для порівняння — в Польщі лише в останніх 5 іграх кваліфікації Євро на виїзді аж три поразки. Зважаючи на всі наведені вище показники сторін напрошується висновок: мінімальна перевага на боці таки господарів. Ризикнемо вибрати варіант, згідно якого "дракони" щонайменше не програють, а на табло в підсумку побачимо не більш, як три голи.

Ставка: 1Х+ТМ (3,5) за 1,67

Україна — Ісландія, 26 березня, 21:45 

Не оминемо й тему імовірного сценарію матчу збірної України. Тим паче, що цікавих статистичних фактів, згідно з якими теорія про розвиток подій у тому чи іншому напрямку підтверджується, вдосталь. 

Що ж ми бачимо? У 11 із останніх 13 матчів України у кваліфікації Євро команди забивали щонайменше двічі. Крім того, "синьо-жовті" не поступаються у чотирьох поспіль матчах відбору до ЧЄ (+3=1-0). Не менш важливо й те, що Україна не пропускала більш як один гол у 6 із останніх 7 ігор кваліфікації Євро.

А що ж ісландці? В матчах цієї команди доволі часто учасники теж забивають щонайменше двічі — так було в 12 із попередніх 14 ігор співвітчизників Ейдура Гудйонсена у кваліфікації Євро. Та варто пам'ятати й те, що ісландці не поступилися у 4 з останніх 6 ігор у відборі до ЧЄ (+3=1-2). З огляду на такі показники команд, оптимальним та навіть неминучим виглядає вибір на користь "помірної" результативності з умовою, що Україна в основний час не програє.

Ставка: 1Х та 1-3 гола в матчі за 1,60

Сумарний коефіцієнт: 4,20

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()