Українська правда

Рабінович: Судді не в змозі чесно судити матчі з "Динамо"

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 12:58

Київське дербі "Динамо" та "Арсеналу" зіпсували непрофесійні дії рефері.

Про це заявив президент "канонірів" Вадим Рабінович.

"Цілий ряд епізодів в грі - кричущий, обурливий, у мене інших слів просто немає. У першому відрізку гри Юссуф просто "вбив" нашого нападаючого Мазілу найнебезпечнішим стрибком у ноги. Всі сходяться на думці: точно - це червона картка, оскільки Мазілу після цього епізоду практично не міг грати в повну силу. Юссуфу ж показали лише жовту картку - і він продовжував грубити на полі. До речі, в тому ж відрізку часу Мазілу приписали офсайд при виході один на один, хоча ніякого "поза грою" не було", - нарікає Рабінович.

Крім того, президент "Арсеналу" обурився вилученнями своїх двох гравців.

"А що говорити про епізод, в якому капітан "Динамо" Мілевський розбиває ліктем брову Шершуну (за подібні "відмашки" в стрибку ФІФА закликає карати нещадно!), А суддя видаляє ... Шершуна, якому прямо на лаві запасних накладають шви на розбиту брову. А якщо суддя, як це тепер пишуть, видаляв нашого захисника "за мат", то йому треба було для початку видалити з поля половину динамівської команди і половину уболівальників на динамівських трибунах, які всю гру просто-напросто скандували образи і матюки.

Ось цікаво, інспектор матчу і делегат ФФУ зафіксували в протоколі цей нескінченний мат з боку динамівців як на полі, так і на трибунах? А суддя зафіксував це якимось чином? Або в нього чуло тільки одне вухо - на бік "Арсеналу"?

Суддя, видаляючи Шершуна, а буквально через хвилину і Симоненко, не міг не розуміти, що, демонструючи повну втрату контролю над матчем, ще й позбавляє нас ледь не половини команди перед найважливішою грою з сімферопольською "Таврією": 2 гравця "Арсеналу" з червоною карткою, 6 - з жовтою", - каже Рабінович.

Тепер бос "канонірів" вирішив скаржитися на суддів.

"Особисто я вважаю, що матч був зіпсований непрофесійним суддівством. І ми готуємо з цього приводу претензії до відповідних інстанцій. Після цього матчу я став ще більшим прихильником того, щоб суддівство в українському чемпіонаті було відділене від підпорядкування будь-яких інстанцій, воно має бути незалежним і не підкорятися "магії" якогось клубу І тоді, можливо, будуть видаляти з поля не того футболіста, якому ліктем розбивають брову, а з трибун - тих, хто образливо веде себе по відношенню до суперників", - зазначив Рабінович.

На думку президента "Арсеналу", судді допомагають динамівцям.

"А у нас виходить, що, виходячи на матч з "Динамо", судді потрапляють під "магію" цього клубу ... У суботу ми всі побачили приклад антифутболу. Повірте, я дуже дружний з Ігорем Суркісом. Я ставлюся до нього з величезною повагою. Але тепер, після цього матчу, я впевнений: судді не в змозі чесно судити матчі з "Динамо" - ця проблема існує! .. Більш того, грати у чесний футбол з таким суддівством просто неможливо!", - цитує Рабіновича сайт його клубу.