Українська правда

Шевченко: Такі ігри будуть не завжди

Сергей Шемшученко — 26 травня 2010, 12:57

Збірна України не завжди буде перемагати суперників з крупним рахунком, бо триває процес підготовки команди.

Про це заявив капітан команди Мирона Маркевича Андрій Шевченко.

"Приємно зіграти такий хороший матч у Харкові, адже Мирон Маркевич є тренером місцевого "Металіста". Гадаю, і глядачам було приємно, що ми перемогли з великим рахунком уже у своєму стартовому матчі", - сказав він.

"Але хочу відразу попередити, що такі ігри будуть не завжди, все ж таки йде процес підготовки, можливо, ще буде змінюватися склад. Сьогодні ми забили багато м'ячів, тому вважаю, що старт вдався", - впевнений гравець збірної.

За словами Шевченка, особливого хвилювання не було, оскільки ми грали вдома.

На думку нападника, на першому місці була гра, за результат ніхто не хвилювався.

"Ми хотіли показати хорошу гру, компактну, правильну. Ми блискуче почали атакувати, забили м'ячі, потім дуже грамотно перелаштувалися, надали простір супернику і правильно збудували гру на контратаках. Одним словом, гра вийшла осмисленою", - впевнений футболіст.

Як розповів Шевченко, під час четвертого голу (Андрій самостійно оформив взяття воріт - ред.) Литва провалилася в обороні, утворилася дірка, "а мені не залишалося нічого іншого, окрім як пройти та вдарити. Ось так я й забив цього м'яча".

Шевченко також заявив, що не визначав з Алієвим перед матчем, хто битиме штрафні.

"Ми це питання особливо не обговорювали, оскільки є певні точки, з яких краще пробити тому чи іншому футболісту. Окрім мене з Алієвим є ще й Коноплянка, який володіє хорошим ударом і непогано виконує стандартні положення. Чим більше таких футболістів, тим краще для збірної. Хто відчуває в собі більше впевненості, той підходить до м'яча і б'є", - сказав капітан.

Водночас, щодо пенальті такого вибору не було. "Я в команді вже давно штатний пенальтист. Ви хочете, щоб бив хтось інший? Будь ласка, немає проблем".

"Я не розкриватиму свої секрети, куди б'ю пенальті", - додав спортсмен.

"Ви знаєте, усі, хто грав зі стартових хвилин і виходив на заміну, зіграли дуже добре, особливо вдало діяв Коноплянка. Звичайно, після рахунку 4:0 емоції лише позитивні", - наводить слова футболіста офіційний сайт "Динамо".