Українська правда

Шовковський: "Існують межі моїх можливостей"

Сергей Шемшученко — 20 вересня 2011, 09:30

Воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський не може виручити команду в будь-якій ситуації.

Про це сам голкіпер заявив, згадуючи матч проти Уругваю.

"Існують межі моїх можливостей. Змінити ситуацію я здатний лише в цих межах, і розбираючи будь-яку проблему, починаю з себе. Я не можу вплинути на те, як той чи інший гравець віддасть передачу або візьме м'яч, але лише від мене залежить, як цей м'яч ловити або відбивати удари. Хочу впливати на гру підвладними мені методами, і робити це найкращим чином. Багато що зміниться, якщо таке ставлення до справи буде і у інших гравців. Може, зміни прийдуть не відразу, не сьогодні чи не завтра, але післязавтра - напевно", - сказав він.

Також Олександр прокоментував недавній матч проти збірної Уругваю.

"Матч з Уругваєм? З позиції результату таку гру, зрозуміло, не хочеться довго тримати в голові. Але з точки зору подій на полі - це, безумовно, корисна інформація. Не раз говорив, і вважаю доречним повторити, що навколо нашої збірної зараз дуже багато розмов, що впливають на стан гравців та події всередині команди. Адже ми живі люди, які все чують, все розуміють і пропускають через себе", - зазначив Шовковський.

"Коли на нас раз у раз виливають негатив, говорячи про відсутність колективу і виразної тактики, посил цей не може залишитися без уваги. Слова, як відомо, матеріальні, і те, що останнім часом про нас говорять, ніби на дзеркальній поверхні відбивається на грі збірної", - сказав СаШо..

Голкіпер зазначив, що є велика ймовірність того, що після чемпіонату Європи він завершиь свої виступи у збірній

"Взагалі-то я не люблю встановлювати для себе якісь рамки. Однак є життєві ситуації, в тій чи іншій мірі підказують, як вчинити. Менше за все хотілося б виглядати категоричним, але велика ймовірність, що після чемпіонату Європи я завершу свої виступи у збірній. Чесно кажучи, навіть не знаю, що може змінити моє рішення. Втім, ми з вами забігаємо далеко вперед.

Поки думки зайняті лише тим, щоб якість моєї гри і фізичної форми цілком відповідало вимогам "Динамо" і головної команди країни. А що буде завтра або післязавтра - не знає ніхто", - цитує Шовковського sport-express.ua.