Головне

Ліга Європи. "Металург" - "Челік" 7:0. Розгром по-донецьки

19.07.2012 21:49 1045 0
Ліга Європи. "Металург" - "Челік" 7:0. Розгром по-донецьки

Донецький "Металург" впевнено стартував у Лізі Європи. В першому матчі другого кваліфай-раунду команда П'ятенка розібралася із чорногорським "Челіком".

Після впевненої гри у внутрішній першості, де команді з Донецька зовсім трохи удачі не вистачило, аби взяти очко на "Олімпійському", мало хто вірив у спроможність чорногорського колективу чимось здивувати українців. А епопея з триденною автобусною подорожжю на місце проведення гри, плюс кадрові проблеми - все це робило шанси "Металурга" вирішити вихід у наступний раунд ще в першому поєдинку ще більшими.

Гру команди почали дуже обережно, "Металург" не намагався із перших хвилин форсувати події, проте вже до середини тайму перевага донеччан була тотальною. Чорногорці грали від оборони, в атаці нічого не показали взагалі. Та й захисні редути підопічних Славолюба Бубаня провалилися вже на 17-й хвилині, коли Макрідіс замкнув передачу Морозюка.

Після цього "металурги" почали впевнено контролювати хід поєдинку, багато атакували флангами і мали вирішувати усі питання вже в першій половині гри. "Челік" почав здавати фізично, чим і скористалися підопічні П'ятенка, які на 36-й хвилині провели чергову флангову атаку, що завершилася результативним ударом Казаряна.

Команди йшли на перерву, і питання про переможця в сьогоднішній грі на 90 відсотків вже було вирішене. Єдине, що викликало інтерес, так це скільки ще м'ячів Зоран Бановіч витягне із сітки власних воріт.

Як виявилося, п'ять. Чорногорці другу половину розпочали ще гірше, аніж першу, що і вилилося у швидкий другий гол Макрідіса, а через хвилину розгромним рахунок зробив Даніло. Після цього чорногорці вже розуміли, що шансів у них немає, тому грали без особливого ентузіазму.

А П'ятенко, після того, як Казарян зробив рахунок аналогічним відомому матчу-пісні Аргенитина - Ямайка, дав можливість відпочити основним гравцям, на яких вже через три дні чекає нелегкий поєдинок 2-го туру УПЛ проти "Зорі".

Ну а крапку в грі поставили новачок Жуніор Мораеш і Геворг Казарян, які й зробили рахунок у матчі до непристойного розгромним. "Металург" забезпечив себе місцем у наступному раунді, бо навряд чи хтось ще вірить у те, що у матчі-відповіді чорногорці зможуть забити стільки ж. Донецький клуб спокійно може готуватися до наступного кола.

Ліга Європи

2-й кваліфікаційний раунд

Перший матч

"Металург" (Донецьк, Україна) - "Челік" (Нікшич, Чорногорія) 7:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Макрідіс (17), 2:0 - Казарян (36), 3:0 - Макрідіс (49), 4:0 - Даніло (51), 5:0 - Казарян (61), 6:0 - Мораеш (78), 7:0 - Казарян (86)

"Металург": Бандура, Прийма (Грищенко, 76), Чечер, Воловик, Голайдо, Макрідіс, Лазіч, Морозюк, Зе Соарес (Нельсон, 64), Казарян, Даніло (Мораеш, 54).

"Челік": Бановіч, Булаїч, Йововіч, Відаканіч (Дрінчіч 88), Ніколіч, Зоріч, Сіміч (Брновіч 86), Івановіч (Аговіч 64), Адровіч, Радовіч, Дублєвіч

Попередження: Казарян (33), Прийма (66)

Коментарі ()