Головне

Ліга Чемпіонів. Ганьба для "Барселони", фінал для "Баварії"

01.05.2013 23:50 956 0
Ліга Чемпіонів. Ганьба для "Барселони", фінал для "Баварії"

Навіть поразка 0:4 у Мюнхені залишала "Барселоні" певні шанси на вихід у фінал Ліги Чемпіонів. Для цього варто було лише пригадати домашню перемогу над тією ж "Баварією" у чвертьфіналі найпрестижнішого турніру у чвертьфіналі сезону-2008/09. 4:0 тоді було зафіксовано, між іншим. До того ж можна і взагалі далеко на ходити, а пригадати цьогорічні 4:0 для "Мілана" в 1/8 фіналу. І це після 0:2 на "Джузеппе Меацца".

Але ніхто і подумати не міг, що "Барселона" буде настільки безпорадною на домішній арені... Власне, ту команду, яка була сьогодні у синьо-гранатових футболках на полі, назвати "Барселоною" і язик не повертається. Ляпас від мюнхенців 0:3 вдома, і каталонці вдруге в історії биті 0:7 у Лізі Чемпіонів за підсумками двох матчів. Першими таке "досягнення" відвантажило "Барселоні" київське "Динамо" у сезоні-1997/98.

М'яч від ніг підопічних Тіто Віланови просто відлітав, небезпеки попереду не було, впевненості позаду - також. Будь Роббен не такий скупий, то ще після першого тайму "Баварія" могла вести у два м'ячі. Водночас, у "Барселони" за весь матч було два моменти. У середині першої половини Хаві з-під захисника метрів з восьми пробив вище. У другому, майже у самій кінцівці, Бартра головою після подачі кутового у сантиметрах над поперечиною пробив. І все!..

От і маємо, що без Мессі "Барселона" - не "Барселона". Можливо, травмований Ліонель і вийшов би на хвилині 60-ій, але гол Роббена поставив хрест на сподіваннях каталонців, і Віланова просто вирішив поберегти лідера. Правда, виникає запитання: для чого? Чемпіонат фактично виграний, Кубок програний, і якраз у Лізі Чемпіонів допомога Мессі була найбільш потрібною. Однак наставник вирішив по-своєму. Нехай сам і пояснює.

Після першого пропущеного м'яча "Барселона" повалилася, а окрилена "Баварія" просто добила господарів. Хоча спочатку автоголом "відзначився" Піке, який перервав простріл Рібері у сітку власних воріт. Потім, з подачі того ж таки Рібері, Мюллер перестрибнув усіх і переправив м'яч у ворота.

Отже, каталонці зазнали ганебної поразки, а "Баварія" тепер спокійно може готуватися до фіналу, у якому їй протистоятиме дортмундська "Боруссія". Німецький фінал буде, попри всі прогнози букмекерів. І зійдуться напринциповіші вороги останніх років. Тому матч на "Вемблі" обіцяє бути цікавим!

Коментарі ()