Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Дніпро" 3:0. Луганське прокляття

01.12.2013 16:30 1037 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Дніпро" 3:0. Луганське прокляття

Важко знайти цьому логічне пояснення. Можливо, того дня, коли Хуанде Рамос проводив свій перший поєдинок на посаді головного тренера "Дніпра", хтось був дуже незадоволений його призначенням, і ті погані думки оформилися у прокляття, яке зачепилося за першого українського суперника іспанця – луганську "Зорю". З того часу "Дніпро" грав із "Зорею" 9 разів, і з них фаворит програв чотири матчі, з них у трьох пропустивши по 3 м’ячі, і ще тричі грав унічию.

Цього разу всі розклади знову говорили на користь дніпропетровців. Вони показували хороший футбол останнім часом, впевнено виграли останні поєдинки. Практично всі гравці основи отримали хороший відпочинок напередодні, пропустивши гру з "Пандурієм" - лише Бойко, Мандзюк та Чеберячко вийшли в старті в обох матчах. Плюс у "Зорі" останнім часом не все було гаразд, команда двічі втратила очки в протистояннях із головними аутсайдерами першості "Таврією" та "Металургом" із Запоріжжя. Але уся ця "словесна" перевага "Дніпра" розтанула зі стартовим свистком Анатолія Абдули.

Можливо, причиною тому була сильна злива над Луганськом, але гості від початку матчу відмовилися від своєї фірмової гри, поклавшись на довгі паси та закидання з розрахунком на швидкість Матеуса та потужність Селезньова. "Чорно-білі" були до цього готові, не підпускаючи форвардів суперника до власних воріт – за весь перший тайм "Дніпро" мав хіба пару напівнагод, в яких його гравці або неточно пробивали здалеку (Джуліано), або в останній момент не могли переграти захисників і голкіпера (Матеус).

"Зоря" чекала на свої шанси і дочекалася. Якщо перша спроба у виконанні Малишева виявилася трохи невлучною, то після перерви за справу взявся Даніло. Спершу бразилець здорово зорієнтувався у карному майданчику, коли підібрав м’яча, що відскочив до нього, і впритул розстріляв ближній кут воріт. А за п’ять хвилин потому він уже влучно пробив здалеку, заскочивши Бойка зненацька і подвоївши рахунок.

Варто зазначити, що Рамос намагався врятувати ситуацію ще після першого голу, випустивши форварда Калініча замість оборонця Стрініча. Але схоже, що саме такої авантюри від суперника і чекав Вернидуб, бо "Зоря" виявилася до неї добре готова і лише розвинула успіх. А за 10 хвилин до кінця матчу "Дніпро" зазнав ще одного болючого удару – після двох попереджень пішов відпочивати Чеберячко, і пізніше це допомогло забити третій гол Болі, який отримав можливість майже безперешкодно замкнути простріл від Каменюки. Жирну крапку ж у грі поставив Селезньов, який до всіх невдач "Дніпра" ще й не зумів реалізувати пенальті у компенсований час.

Зрештою, лише на перший погляд такий феномен важко пояснити. Насправді ж відповідь на поверхні – Юрій Вернидуб дуже відповідально підходить до протистоянь із лідерами. Жодну з останніх його перемог над "Дніпром" не можна назвати випадковою: кожного разу "Зоря" відмінно діяла в плані тактики, нейтралізуючи сильні сторони суперника і реалізовуючи власні шанси. І попадалися на цьому не лише дніпропетровці – цього сезону в Луганську втрачали очки вже і "Металіст", і "Динамо". Дещо випадає з цього ряду протистояння із "Шахтарем", але, як кажуть: "це вже зовсім інша історія"...

Коментарі ()