Українська правда

КДК ФФУ зарахував Говерлі технічну поразку за невиїзд у Севастополь і оштрафував на 75 тис гривень. Інші рішення

Сергей Шемшученко — 27 травня 2014, 17:27

У вівторок, 27 травня, Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу провів своє чергове засідання.

Як повідомляє прес-служба ФФУ, внаслідок невиїзду Говерли на матч 30-го туру чемпіонату України із Севастополем, який мав відбутись 17 травня 2014 року, ужгородській команді зараховано технічну поразку із рахунком 0:3, а клуб оштрафовано на 75 тисяч гривень.

Також КДК ФФУ відхилив вимоги тернопільської Ниви щодо скасування результату матчу 25-го туру чемпіонату першої ліги із Титаном та зарахування команді з Армянська технічної поразки.

Поряд із цим, тернопільській Ниві зараховано технічну поразку із рахунком 0:3 та зобов’язано сплатити штраф у розмірі 5 тисяч гривень за самовільне залишення командою футбольного поля та відмову продовжувати матч 27-го туру чемпіонату першої ліги із харківським Геліосом (12 травня 2014 року).

Крім того, виконуючого обов’язки головного тренера Ниви Б. Самардака, за вказівкою якого тернопільська команда залишила поле, оштрафовано на 5 тисяч гривень та відсторонено на два матчі.

По три матчі дискваліфікації отримали футболісти О. Мазух (Дніпро) та Мораєс (Металург Донецьк), які здійснили однакові порушення - навмисний удар суперника рукою після зупинки гри.

Інциденти мали місце 18 травня 2014 року під час матчу 30-го туру чемпіонату Дніпро - Металург.

Три матчі пропустить футболіст команди Енергія (Нова Каховка) П. Гарібян, вилучений з поля за навмисний удар суперника, який не володів м’ячем, 16 травня 2014 року у матчі 34-го туру чемпіонату другої ліги із командою Макіїввугілля.

За небезпечний напад на суперника, який володів м’ячем, з ризиком нанесення травми у матчі 34-го туру чемпіонату Другої ліги із білоцерківським Арсенал-Київщиною гравця команди Карлівка В. Демчука відсторонено на два матчі.