Українська правда

Маркевич: Потрібно зіграти сильніше в Амстердамі. Ми будемо битися до кінця

Сергей Шемшученко — 12 березня 2015, 23:01

Деякі гравці Дніпра вели себе не професіонально, отримуючи жовті картки у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи з Аяксом.

Так прокоментував дії Федецького, Ротаня та Зозулі, які пропустять матч-відповідь, головний тренер дніпрян Мирон Маркевич, інформує офіційний сайт клубу.

"Такі досвідчені футболісти, гравці збірної ловляться на такому... Особливо Зозуля. Гаразд, Федецький за затримку гравця був покараний, коли була небезпека воротам, Ротань хотів краще зіграти - я це можу зрозуміти. Але коли Зозуля отримує картку просто за розмови, й у нас три людини тепер пропускають гру, це непрофесійно", - сказав він.

"Я просив зіграти на контратаках, але у жодному разі не "сідати" глибоко назад. Це не вийшло. Грали на утримання рахунку, а це, звичайно, не потрібно. Все-таки я думав, що ми краще зіграємо у центрі поля та будемо більш ефективні на контратаках", - додав наставник.

За словами Маркевича, є різні причини, слабо зіграв Безус, Коноплянка багато пропустив через травму.

"Тому, думаю, за тиждень нам потрібно зіграти набагато сильніше в Амстердамі. Ми виграли 1:0. Є ще друга гра. Не розумію, чому ви сидите і думаєте, що ми приречені? Та ми будемо битися до кінця!" - зауважив він.

"Потрібно підтримати команду. Гравці билися, старалися. Ми грали з далеко непростою командою. Канкава випав - і у нас проблеми. Зараз випав Ротань - і ще більші проблеми. Потрібно було займатися комплектацією раніше. Раніше б узяли Ксьонза чи Папу Гуйє, було б вже легше", - пояснив тренер.

А так, за словами Мирона Богдановича, у Дніпра всього два центральних захисника.

"Добре, що ніхто не отримав картку. Можна довго зараз говорити, але гравці намагаються грати, за що я їм дуже вдячний", - підсумував він.