Головне

Луческу порівняв Динамо з командою сім'ї Чаушеску

25.04.2015 20:41 459 0

До середини 2000-х років в Україні одна і та ж команда вигравала золото багато років поспіль, що нагадувало гегемонію бухарестського Стяуа - команди сім'ї Чаушеску - у Румунії.

Про це напередодні надзвичайно важливого всеукраїнського дербі Шахтар - Динамо заявив головний тренер "гірників" Мірча Луческу, якого цитує офіційний сайт донецького клубу.

"Коли я тільки приїхав в Україну, одна і та ж команда вигравала золото багато років поспіль. І дивним чином ця ж команда з року в рік проводила найважливіші матчі, лише починаючи із середини сезону", - сказав він.

"Перша ж гра Шахтаря під моїм керівництвом - і ми відразу у першому турі зустрічаємося з Динамо. Причому в Києві. Тобто сезон відкрився суперпоєдинком, це - нонсенс! Друге коло мало починатися матчем у відповідь, тільки вже в Донецьку. Але Федерація терміново змінила формат чемпіонату. Поєдинок був перенесений на останній тур", - додав наставник.

За словами Луческу, тоді він зрозумів, що відбувається щось не те. Також фахівець пригадав сезон-2008/09, коли "гірникам" довелося починати з двох виїзних зустрічей у Львові.

"Раніше жодна команда не проводила два виїзні матчі на старті сезону. Це яскраві приклади того, як формат чемпіонату може вплинути на результати, що демонструються командою", - зауважив він.

Окрім того, Містер розповів, що він уже проходив через подібну ситуацію у Румунії.

"Коли Стяуа, команда сім'ї Чаушеску, перемагала у 100 матчах поспіль! Просто неймовірно! На щастя, в Україні до такого ще не дійшло... Хоча по суті дуже нагадує", - підсумував він.

Коментарі ()