Головне

Представник УЄФА: Ситуації з вступом в УЄФА Косово і Криму неоднакові

04.05.2016 19:31 514 0

Можливе прийняття Криму до складу УЄФА буде залежати від політичного розвитку ситуації.

Про це заявив спеціальний представник УЄФА по Криму Франтішек Лаурінец, який підкреслив, що республіці необхідно визнання більшості членів Організації Об'єднаних Націй для прийняття в Союз європейських футбольних асоціацій.

"Ситуації з вступом Косово і Криму неоднакові. Рішення по Косово дуже свіже. При цьому рішенні враховувалося зовсім невелику перевагу - 28 голосів "за" проти 24. Більше число членів-держав ООН вже визнали Косово", - зазначив він.

"На даний момент це не випадок Криму. Тому що вступ країни в УЄФА залежить від її визнання країнами-членами ООН. Прийняття Криму до складу УЄФА буде залежати від політичного розвитку ситуації, від визнання республіки міжнародним співтовариством. Це питання визнання держави і можливості його прийняття в спортивну організацію", - пояснив Лаурінец.

За його словами, Косова - країна, визнана великою кількістю членів-держав ООН.

"Косово - країна, визнана великою кількістю членів-держав ООН. Крим же не був визнаний цими державами. Крим повинен бути визнаний більшістю членів-держав ООН для вступу в УЄФА", - сказав функціонер.

"Не всіма, більшістю. Косово, наприклад, визнали більше 100 країн. У разі, якщо Крим визнає більшість членів-держав ООН, він буде прийнятий в УЄФА. На даний момент ситуації різні", - сказав Лаурінец, слова якого наводить ТАСС.

Нагадаємо, що частково визнана Республіка Косово не є членом ООН, проте визнана 112 з 193 її членів.

Рішення про включення Федерації футболу Косово до складу УЄФА було прийнято на конгресі організації у вівторок.

Раніше стало відомо, що віце-президент УЄФА Григорій Суркіс проголосував на Виконавчому комітеті європейської федерації футболу за включення Косово до УЄФА.

Після прийняття Косово в європейську федерацію футболу Крим також заявив, що чекає на прийняття в УЄФА.

Коментарі ()