Українська правда

Континентальний кубок "Донбасу" з першої спроби не підкорився

Сергей Шемшученко — 15 січня 2012, 22:44

"Донбас" фінішував третім у першому для себе хокейному Континентальному кубку. Донеччанам достатньо було не програти в основний час в останньому турі Суперфіналу господарям турніру з Руану. Однак чемпіонам України цього зробити не вдалося - "червоно-чорні" поступилися з рахунком 2:5.

Підопічним Кулікова, очевидно, банально не вистачило сил на третю гру за три дні. Занадто важкими для українців були попередні поєдинки проти білоруської "Юності" й італійського "Азіаго". До того ж не варто забувати, що вони прибули у Руан після турне у Росії у ВХЛ.

У першому періоді з "драконами" була рівна гра, а починаючи з перших хвилин другого господарі почали доволити свою перевагу.

Цікаво, що у звітному матчі французи закидали свої шайби у рівних складах, тоді як "Донбас" - у більшості. І використали гості лише дві переваги в одного гравця, а мали шість таких спроб. І загалом, донеччани якось занадто в'яло діяли у більшості, намагалися розіграти комбінації, а потрібно було пробувати кидати.

На 50-ій хвилині українцям вдалося скоротити рахунок до мінімуму, після чого у серцях уболівальників вітчизняного хокею зажевріла надія. Жевріла вона сім хвилин. До того епізоду, коли Маллетт прокинув з-за воріт, а Малєвич ногою переправив шайбу у свої ворота. А за 24 секунди захисники втратили Десросьє, який і приніс своїй команді Континентальний кубок.

До речі, якби матч завершився з перевагою французів у два голи, то чемпіоном стала б "Юність". А так, за рахунок очних матчів і різниці шайб, білоруси посіли друге місце, а "Донбас" - третє.