Українська правда

Фактор Аргентини

Сергей Шемшученко — 22 червня 2010, 16:49

Перед останнім туром у групі "А" ситуація доволі зрозуміла. Мексика й Уругвай фактично тримають у власних руках путівки до плей-офф.

Для того, аби удвох пройти до наступного кола, латиноамериканським командам достатньо зіграти внічию.

Проте є ще один суттєвий момент, який може вплинути на перебіг подій. Переможець групи "А" виходить в 1/8 фіналу на друге місце групи "В", отримуючи у суперники команду завідомо слабкішу - навряд чи можна порівняти гру Греції, Нігерії чи Кореї з грою Уругваю та Мексики.

Друге місце квартету "А", майже напевне, виходить на Аргентину, а це вже зовсім інша історія. І для Уругваю, і, тим більше, для Мексики це не є трагедією. Проте уникнути такої зустрічі вже на ранньому етапі команди були б не проти.

Зважаючи, що Франції, аби мати хоч якість шанси на 1/8, треба перемагати у 4 м'ячі, то саме на французів будуть орієнтуватися латиноамериканці. Цілком можливо, що перший тайм і частину другого Мексика - Уругвай гратимуть на нічию та поглядатимуть у бік Франції.

Якщо європейці будуть близькі до своєї мети, то латиноамериканці так і дограють на нічию. Але якщо Франція провалить матч, то цілком можливо, що ми побачимо цікаву кінцівку.

Швидше за все, у боротьбу не втрутиться ПАР, оскільки їм треба обіграти Францію 5:0, аби на щось сподіватися, а таке неможливо навіть за поточної ситуації у таборі Франції.

ІВНПМО
+21Уругвай21103-04
2Мексика21103-14
+13Франція20110-21
-34ПАР20111-41

Щодо групи "В", то тут триває боротьба за друге місце. Мало хто вірить, що Греція переможе Аргентину у 3 м'ячі, а, отже, те, що команда Мессі вийде до 1/8 фіналу з першого місця, - питання фактично вирішене.

А ось з другим місцем не все так просто. Навіть нігерійці, які двічі програли, мають цілком реальний шанс стати другими. Якщо Греція програє Аргентині, то африканцям просто достатньо з будь-яким рахунком перемогти Корею. Інші варіанти Нігерію не влаштовують.

Греції, щоб пройти до 1/8, треба вигравати в Аргентини та чекати на те, що оступиться Корея.

Корейцям же, у разі перемоги греків, щоб вийти далі, треба перемагати Нігерію з тією ж чи більшою різницею м'ячів, зважаючи на те, скільки голів у своєму матчі заб'є Греція.

Якщо обидва матчі закінчуються внічию, то підраховуватиметься різниця м'ячів у Греції та Кореї, а зважаючи, що в обох команд різниця "-1", то навіть результативна нічия може вплинути на вихід з групи.

ІВНПМО
+11Аргентина22005-16
-12Південна Корея21013-43
+13Греція21012-33
-14Нігерія20021-30