Українська правда

На старті плей-офф: Уругвай - Південна Корея та США - Гана

Сергей Шемшученко — 26 червня 2010, 12:28

Груповий етап чемпіонату світу в ПАР завершено. Попереду на нас чекають найцікавіші протистояння: починаються матчі плей-офф, де команди не матимуть права на помилку.

У першому матчі 1/8 фіналу зустрінуться збірні Уругваю та Південної Кореї. Американці сенсаційно (якщо відкинути провал французів) очолили групу А. За азіатів мають вболівати українці, бо команда Хо Чжон Му залишила за межами мундіалю нашу "улюблену" - після листопада 2009-го року - збірну Греції.

Оскар Табарес привіз до Африки симпатичну збірну, яка не пропустила ще жодного м'яча. Побудувавши конкурентноспроможний захист, команда гармонійно виглядала у всіх трьох матчах. Адже з нападом у "селестес" зусиллями Дієго Форлана та Луїса Суареса все й так непогано. Хоча форвардам доводиться важкувато: проти Суареса суперники регулярно грають не за правилами (за кількістю фолів на гравці Суарес другий на чемпіонаті).

У Південної Кореї - свої джокери. Наприклад, кращий бомбардир команди - захисник Лі Чжон Су. Або ж автор такого другого м'яча у ворота нігерійців Пак Чу Юн. І, звісно ж, хавбек "червоних дияволів" Пак Чжи Сун, удар якого також посприяв скорішому поверненню греків додому.

Обидві команди чудово використовують свої моменти, якісно грають у нападі. Уругвайці впорядкували захист, корейці завжди грали дисципліновано. Голи в цій зустрічі будуть точно. Уругвайський дует форварді обов'язково має покращити свою статистику на чемпіонаті. Корейці з усіх сил спробують цього не допустити.

Онлайн-коментар матчу Уругвай - Південна Корея.

У другому матчі суботи гратиме "чорна надія Африки". Гана - єдина африканська країна, яка залишилася на чемпіонаті. Завбачливо поступившись першим місцем у групі D, ганці отримали у суперники не фаворитів турніру англійців (які, щоправда, не підтверджують поки що цей статус грою), а Lucky looser - американців.

Команда Боба Бредлі претендує на звання збірної-мученика цього мундіалю. Скасований переможний гол у ворота Словенії. Скасований гол у ворота Алжира. Певно, тільки упертість американців на шляху до мрії зіграти у наступній стадії змагань допомогла Лендону Доновану уже в доданий час забити гол, який вивів американців у 1/8 фіналу і не дозволив словенцям продовжити гру на чемпіонаті.

Колишній президент США Білл Клінтон спеціально вирішив продовжити термін свого перебування у ПАР, щоб потрапити на цей матч. І нехай пробачать нас шанувальники "чорних зірок", але якщо існує футбольна справедливість, то до чвертьфіналу має потрапити збірна США.

Онлайн-коментар матчу США - Гана.