Українська правда

40 російських легкоатлетів зобов'язали пройти регулярний допінг-тест

Сергей Шемшученко — 27 січня 2016, 14:20

Багаторазова рекордсменка світу стрибунка з жердиною Єлєна Ісінбаєва потрапила в список спортсменів РФ, які повинні пройти регулярний допінг-тест.

Відповідний документ опублікувала Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій.

Як пише Спорт день за днем, у малоприємний пул із 40 осіб потрапили стрибунка з жердиною Єлєна Ісінбаєва, стрибунка у довжину Дарья Клішина, стрибунка у висоту Анна Чічерова, а також бігун на 110 метрів із бар'єрами Сергєй Шубєнков, який виграв золото на чемпіонаті світу-2015.

Ухилитися від процедури небажано, адже вона проводиться в інтересах Всеросійської федерації легкої атлетики, яку усунули від усіх змагань під егідою ІААФ.

Раніше Британія ініціювала процес виключення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх.

Раніше пройшла інформація, що Президент Росії Володимир Путін міг впливати на приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів, так як його пов'язувала дружба з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком.

Раніше стало відомо, що комісія з етики Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) довічно дискваліфікувала колишнього главу Всеросійської федерації легкої атлетики Валєнтіна Балахнічева.

Також, WADA назвала російську легку атлетику "корумпованою системою".

Раніше у WADA повідомили, що допінгами в Росії керував міністр спорту Віталій Мутко.