Українська правда

Екс-президент Барселони незаконно купив печінку для футболіста

Сергей Шемшученко — 4 липня 2018, 14:57
Ерік Абідаль

Колишній президент Барселони Сандро Росель підозрюється в тому, що в 2012 році придбав на чорному ринку печінку для захисника Еріка Абідаля.

У розпорядженні Національної поліції Іспанії потрапили записи кількох телефонних розмов, в яких Росель сам все визнає, повідомляє El Confidencial.

В одній із розмов співрозмовник функціонера каже: "Бачиш, Сандро... Ми купили цю печінку незаконно, а сказали, що вона від двоюрідного брата. Це можуть використовувати проти нас". Росель у відповідь погоджується.

За інформацією джерела, слідчі виявили записи з цими розмовами випадково - вони прослуховували телефонні переговори Роселя за зовсім іншою справою, пов'язаною з корупцією.

Колишній президент Барселони перебуває під вартою з травня 2017, його підозрюють у фінансових махінаціях на суму 7 мільйонів доларів. Всі докази у цій справі вже направлені до суду, він почнеться в найближчі тижні.

Ерік Абідаль був гравцем Барселони в 2007-13 роках. У 2011 році у захисника виявили злоякісну пухлину печінки, а вже через півроку він був успішно прооперований. За офіційною інформацією, донором печінки виступив кузен Абідаля Жерар, який побажав залишитися невідомим, пише sportarena.com.

Раніше повідомлялося, що Абідаль став спортивним директором клубу.