Українська правда

Федерер вийшов у півфінал Australian Open, повторивши досягнення легендарного американця

Сергей Шемшученко — 24 січня 2018, 14:34

Швейцарець Роджер Федерер впевнено обіграв чеха Томаша Бердиха 7:6 (1), 6:3, 6:4 та вийшов в 1/2 фіналу Australian Open.

Таким чином, вийшовши у півфінал Відкритої першості Австралії в учотирнадцяте, Федерер зрівнявся за цим показником із американцем Джиммі Коннорсом. Цікаво, що Коннорс при цьому вигравав в Мельбурні лише раз, тоді як Федереру підкорювався титул АО п'ять разів.

Федерер став найстаршим гравцем 1/2 фіналу турніру Grand Slam також після Коннорса, який у 38 років грав e півфіналі US Open в 1991 році.

Цей півфінал стане для Федерера 43-м на всіх турнірах Grand Slam, однак він вперше зіграє з суперником, який ще не добирався до цього раунду в кар'єрі - сенсаційним корейцем Чон Хеном, який на стадії 1/8 фіналу вибив із змагань 6-разового чемпіона АО Новака Джоковича.

Також важливо і те, що Федерер ще не програв жодного сету на нинішньому Australian Open. Він також є останнім гравцем, який у 2007 році виграв цей турнір без єдиної поразки в сетах.

Раніше в 1/2 фіналу АО не зміг потрапити перший номер рейтингу АТР Рафаель Надаль, який не зміг дограти матч проти Маріна Чиліча з Хорватії через травму.

Також повідомлялося, що українка Еліна Світоліна припинила свої виступи на Austrlian Open, програвши в 1/4 фіналу.