Головне

Від провалу до зустрічі із Бразилією - один крок: як Бельгія здолала Японію та вийшла у чвертьфінал

03.07.2018 01:42 2224 0
Від провалу до зустрічі із Бразилією - один крок: як Бельгія здолала Японію та вийшла у чвертьфінал

2 липня збірна Бельгії вирвала перемогу у Японії у матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу-208 та стала учасником чвертьфіналу. 

Голи у матчі забивали Генкі Харагуті, Такасі Інуї, Ян Вертонген, Маруан Феллаїні та Насер Шадлі.  

За півфінал Мундіалю червоні дияволи посперечаються із Бразилією. Гра відбудеться 6 липня о 21:00 на Казань-Арені. 

Звітний поєдинок показав, що цей чемпіонат світу виявився доволі передбачуваний на стадії групового турніру, проте просяк присмаком несподіваності у плей-офф. Напередодні Іспанія не змогла пройти Росію, данці ледь не залишили за бортом змагань хорватів, які на одному диханні пройшли перші три матчі, а у понеділок на межі провалля опинилися бельгійці. 

Перед матчем Роберто Мартінес видав порцію компліментів на адресу суперника: "Японці - це футболісти з величезною енергією і великим потенціалом, вони дуже швидкі на полі. У команді зібрані досвідчені гравці, які виступають в серйозних клубах. Я очікую, що нам буде дуже складно. Не можна втрачати концентрацію на жодну секунду". Тоді здавалося, що це - формальність, яку мусить пройти кожен тренер напередодні гри. Проте, як виявилося, іспанський спеціаліст, неначе дивився у прозору воду Тихого океану, який омиває береги Японії. 

Японці викликали гнів мільйонів вболівальників та спеціалістів за гру, яку команда продемонструвала у 3-му турі проти Польщі. Акіро Нісіно та його підопічні визнали помилку та вирішили реабілітуватися. Величезна енергія, про яку говорив Мартінес, почала проявлятися одразу після початку другого тайму. 

Генкі Харагуті забив історичний гол - перший для японців на стадії плей-офф Мундіалів. Поки бельгійці приходили до тями самураї показали усю серйозність своїх намірів - Сідзі Кагава розпочав атаку, а Такасі Інуї потужний ударом вразив ворота Тібо Куртуа. 

У ці хвилини японці виглядали краще суперника не лише в атаці, а й при обороні своїх воріт. Проте запалу команди Нісіно вистачило ненадовго. Хтозна, можливо таким чином футбольні боги повернули справедливість, яку було трохи потоптано при визначенні другої команди групи Н за системою фейр-плей, а не за спортивним принципом. А можливо хотіли справді допомогти самобутній Бельгії. 

Як би там не було, але за 10 хвилин до завершення основного часу на табло світилися цифри 2:2. Спочатку Вертонген реабілітувався за помилку, яка призвела до першого голу, а Феллаїні головою зрівняв рахунок. 

Ну а класична для справжньої драми розв'язка настала на 90+4 хвилині. І тут слід віддати належне японцям: самураї пішли вперед усією командою (так, вони не хотіли овертайму!), Куртуа спіймав м'яч і відправив партнерів в останню атаку. Яка завершилася взяттям воріт - 3:2...

Нагадаємо, 2 липня Бразилія здобула впевнену перемогу над Мексикою.

Чемпіонат світу

1/8 фіналу

2 липня

Бельгія - Японія 3:2 (0:0, 3:2)

Голи: 0:1 - 48 Харагуті, 0:2 - 52 Інуї, 1:2 - 69 Вертонген, 2:2 - 74 Феллаїні, 3:2 - 90 Шадлі.

Бельгія - Куртуа, Алдервейрелд, Компані, Вертонген, Меньє, де Брюйне, Вітцель, Феррейра Карраско (Шадлі, 65), Мертенс (Феллаїні, 65), Азар, Лукаку.

Японія - Кавасіма, Сакаї, Йосіда, Сьодзі, Нагатомо, Хасебе, Сібасакі (Ямагуті, 81), Харагуті (Хонда, 81), Кагава, Інуї Такасі, Осако.

Попередження: Сібасакі (40).

Коментарі ()