Головне

Вадим Бухкалов: Продам компанію тому, кому цікава війна з Кличком

01.05.2010 10:05 1161 0
Вадим Бухкалов: Продам компанію тому, кому цікава війна з Кличком

Після першого турніру "К2 Promotions" Вадим Бухкалов розповів про свої стосунки з Віталієм Кличком і плани на майбутнє.

На березневій прес-конференції відомий український промоутер Вадим Бухкалов оголосив про те, що Віталій Кличко вийшов зі складу "K2 East Promotions", а сам він планує найближчим часом вилетіти до США, щоб домовитися там про бої своїх боксерів.

Загалом, журналісти правильно оцінили тоді дії Віталія Кличка, назвавши їх звичайним рейдерством. Екс-директор "K2 East Promotions" Олександр Красюк, який за гроші Бухкалова облетів увесь світ і познайомився з його допомогою з усіма серйозними промоутерами, очолив створену Віталієм Кличком компанію "К2 Promotions".

Він же переманив до цієї компанію боксерів "K2 East", анітрохи не хвилюючись про те, що вони пов'язані контрактами з Вадимом Бухкаловим. У пресі неодноразово Красюк висловлював сумнів щодо того, що українські боксери будуть цікаві в Америці та відкрито заявляв про фінансові проблеми свого колишнього роботодавця.

Однак Бухкалов і не думав здаватися. Його поїздка у Сполучені Штати виявилася більш ніж плідною. Але від спроб судитися з Віталієм Кличком він все ж таки поки утримався, не бажаючи витрачати на це час і гроші.

- Що Ви відчуваєте після першого турніру "К2 Promotions"? Якось навіть не по собі від думки про те, що Ви тепер не маєте до нього відношення...

- Турнір був звичайним, зробленим за схемою, яку ми "обкатали" за п'ять останніх років. Приємно було побачити, що ті мої пропозиції, про які я говорив вже давно, Красюк і Кличко нарешті втілили в життя. Я маю на увазі і шоу-програму, і залучення до турніру VIP-персон. Я дивився цей турнір по телевізору, відмовившись від запрошення Віталія Кличка. Знаєте, у той день, коли відбувся турнір, тобто 24 квітня, тільки шість років тому, у мене народилася дочка. Я назвав її Вікторією - на честь перемоги Віталія Кличка над Коррі Сандерсом. Тоді Віталій став першим в історії WBC білим чемпіоном, і я вболівав за нього. І ось той же Віталій через шість років зробив мені такий своєрідний "подарунок". Я не пішов, тому що не хотів відчувати себе на цьому турнірі, як на чужому весіллі. Адже турнір був точно такий же, як завжди, і боксери на ньому виступали ті ж.

- Якщо Віталій Кличко запрошував Вас на турнір, чи означає це, що відносини між вами принаймні не ворожі? Чи будете ви подавати до суду?

- Я глибоко розчарований у Віталії як у бізнес-партнері, та все ж таки треба визнати: Кличко - це бренд світового масштабу, і для того, щоб воювати проти нього, потрібні, принаймні, чималі гроші, певна політична підтримка та багато часу. А мені після несподіваної втрати компанії, ресурсу, який наразі, під час кризи, приносив живі гроші, не до війни. Але крапку у цьому конфлікті поки ставити рано.

Я вже веду переговори про продаж компанії тим особам, яким може бути цікава війна з Віталієм Кличком. Адже будь-яка війна - це перш за все великий піар. Так що зацікавлених вистачає. Але остаточні висновки я б поки робити не став.

- Значить, Віталій Кличко остаточно відмовився викупити у вас "K2 East Promotions", щоб уникнути скандалу?

- Відмовився. І я впевнений, що це його стратегічна помилка. Адже серйозний конфлікт у бізнесі може перешкодити його політичній кар'єрі. А це у будь-якому випадку обійдеться йому набагато дорожче, аніж якби він домовився зі мною. Усе розіграли, як по нотах: спочатку зі складу засновників компанії вийшов Віталій Кличко, потім звільнився Олександр Красюк, потягнувши за собою всю команду. Через місяць я залишився один. І якщо ставлення до Красюка у мене однозначно негативне - як до безпринципного кар'єриста, яке готове йти по головах заради власної вигоди, то багатьом своїм уже, на жаль, колишнім співробітникам я щиро вдячний. Це і бухгалтерія на чолі з Ольгою Пастуховою, і адміністратори Юлія Дяченко, Тетяна й Ірина Каблучко, і матчмейкер Андрій Лябах, і дизайнер Інна Горобченко й інші. Їм я бажаю тільки успіху, де б вони не працювали! Зауважте, що свій турнір 24 квітня Віталій Кличко провів з моєю командою. Скажіть, був би можливий цей вечір боксу, якби Віталій кілька років тому не став моїм партнером?..

Вадим Бухкалов і Дон Кінг. Фото k2east.com 
- Історія українського профі-боксу неможлива без імені Вадим Бухкалов. Ви організовували перші турніри, Ви першим створили повноцінну промоутерську компанію - ще до приходу Кличко. Невже ми більше не будемо чути про Вас як про бокс-промоутера?

- Я не залишаю промоутерський бізнес. Наразі я сконцентрований на організації боїв боксерів, які залишилися порядними по відношенню до мене. Перш за все, це брати Байсангурови. 19 червня у США вони виступлять в андеркарді бою Андре Ворда. А 9 липня Юрій Нужненко вийде у ринг у Великобританії проти Метью Хеттона. У мене скоро будуть і досить конкретні пропозиції до Макса Бурсака, Автанділа Хурцидзе, Миколи Ізраеляна, Валентина Головка, Мамеда Ядгарова й іншим. У співпраці з цими боксерами зацікавлені всі без винятку західні промоутери. Адже радянська школа боксу відома на весь світ, так само, як і особливий талант багатьох наших бійців.

- Чи означає це, що Ваша промоутерська діяльність буде зосереджена виключно на організації боїв своїх боксерів за кордоном?

- Ні, чому ж! Вони будуть виступати і в Україні, і партнери, необхідні для організації цих виступів, у мене вже є. Я ніколи не зациклювався на проблемах, і нинішній випадок не виняток. Я дуже задоволений своєю недавньою поїздкою до США, де я зустрівся практично з усіма відомими промоутерами та їхніми партнерами: з Лу Дібелою та Денисом Раппопортом, з Джефом Фрідом і Деном Гусеном, з Леоном Маргулісом і Борісом Грінбергом, з Доном Кінгом і Бобом Арумом... І всі вони без винятку проявляють чималу цікавість до наших боксерів. У мене немає часу на зайві з'ясування стосунків. Америка чекає на нас, і потрібно готуватися до боїв за чемпіонські пояси та світову славу.

Коментарі ()