Головне

Євро-2016. 1-й тур. Група B. Англія - Росія 1:1. "Леви" вдавилися "орлами"

11.06.2016 23:59 17560 0
Євро-2016. 1-й тур. Група B. Англія - Росія 1:1. "Леви" вдавилися "орлами"

Збірна Англії, всупереч усім прогнозам, не зуміла стартувати на чемпіонаті Європи 2016 року з футболу з перемоги. "Леви" примудрилися пропустити у поєдинку з Росією у компенсований час до другого тайму, продовживши тим самим свою невтішну статистику - англійці за всю свою історію так і не можуть виграти стартову зустріч на європейських форумах.

Англія "провисіла" весь перший тайм на воротах Ігоря Акінфєєва, але нічого так і зробити не змогла. То останнього пасу чи точного прострілу не вистачало, то удари летіли точно по центру, і з ними справлявся голкіпер. То ще щось...

Почався стартовий штурм на 7-й хвилині, коли Лаллана метрів з 13-ти пробив точно по центру у воротаря. Згодом Аллі головою не влучив у дальній кут після навісу з флангу, а Кейн не дотягнувся, щоб переправити цю спробу у бік воріт. Дещо згодом Лаллана опинився на тій же позиції, що і на старті поєдинку, та цього разу не влучив у ствір.

Світлина взята з uefa.com

У "російських орлів" нічого попереду не виходило. За весь перший тайм пригадується лише удар Ігнашевича головою у руки Гарту після навісу зі штрафного. Натомість у захисті підопічні Лєоніда Слуцького продовжували діяти організовано та компактно. А на останньому рубежі надупевнено діяв Акінфєєв, який під кінець тайму відбив потужний удар Руні.

Окрім того, підопічні Роя Ходжсона слабо виглядали під час стандартів, а кутових у них було чимало. Та нічого створити, крім удару Смоллінга у руки, англійцям так і не судилося. Через це під кінець тайму телевізійники почали виловлювати погляди Варді. Однак вийти форварду Лестера цього вечора не судилося.

Другий тайм почався дуже несподівано. Склалося враження, що команди у перерві обмінялися футболками - атаки йшли у той же бік, що і у першій половині. Так протривало хвилин десять, після чого англійці повернули ініціативу собі. Але казати, що вона була такою ж тотальною, що й у першому матчі, не доводиться. Другі 45 хвилин "леви" провели, відверто кажучи, слабенько.

Ходжсон вперто не робив зміни, ніби знав, що Дайєр зі штрафного проб'є Акінфєєва. Голкіпер росіян за кілька хвилин до пропущеного м'яча здійснив неймовірний сейв, який може претендувати на "сейв турніру". Швидка атака англійців завершилася прострілом Роуза на Руні, який потужно пробив з лінії штрафної. Акінфєєв незрозумілим чином потягнув цей удар, переправивши м'яч у поперечину.

Світлина взята з uefa.com

Апогеєм зустрічі стали компенсовані хвилини до другого тайму. Тренер збірної Англії вирішив зосередитися на захисті та випустив Мілнера замість швидкого Стерлінга. Та цей хід не став виграшним. На 92-й хвилині простий навіс після підбирання знайшов голову Васілія Бєрєзуцького, який пробив бездоганно у кут. І велике питання, чому у цьому епізоді проти нього діяв Роуз, а не хтось з центральних беків.

Англія може звинувачувати лише себе у такому невтішному результаті. Потрібно реалізовувати моменти, якщо суперник дає їх створити. А для Росії ця нічия - майже як перемога, адже була здобута чи не з єдиного реального моменту за весь матч.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Англія: Чи виправдають леви сподівання цього разу?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Росія: Ще одна спроба повторити успіх 2008-го року

Коментарі ()