Головне

Маркевича непокоїть гра у захисті

02.06.2010 15:34 333 0
Головного тренера збірної України Мирона Маркевича непокоїть гра команди у захисті.

Про це наставник "синьо-жовтих" заявив напередодні матчу проти Норвегії в Осло, повідомляє прес-служба ФФУ.

"У  матчі з румунами ми  пропустили обидва м‘ячі  практично з нічого. Та й у збірної  Литви були можливості вразити  наші ворота. Тому оборона - це наш головний біль", - сказав він.

У матчі проти Норвегії наставник збірної розраховує, що пара центральних оборонців Русол - Чигринський зуміє нейтралізувати  потуги  господарів в атаці. Стратегічне завдання на гру для усієї команди:  тримати м‘яч внизу і діяти якомога швидше. 

Фізичні кондиції шістьох гравців "молодіжки" , які приєдналися до збірної, Мирон Маркевич оцінив як нормальні. Впевненість тренера підсилило побачене на тренуванні: "Всі хлопці у непоганій формі, оскільки пройшли збори з молодіжною командою. Треба дати їм зіграти, і я дуже радий, що у  нас є можливість перевірити новобранців у матчі проти серйозного суперника".

Мирон Маркевич підтвердив, що згідно із попередніми планами місце у воротах збірної займе Андрій Дикань. За  відсутності Андрія Шевченка капітанську пов‘язку одягне Анатолій Тимощук. 

Олександр Яковенко відновився після ушкодження стегна, однак рішення щодо його участі у грі буде прийняте пізніше.

За словами Маркевича, "збірна Норвегії - атлетична  команда, провідними виконавцями якої є форвард таранного типу Кар'ю та флангові гравці - брати Ріїcе".

"Саме швидкість крайків і вміння грати на другому поверсі є козирями нашого суперника. Норвежці добре діють вдома і під керівництвом Егіла Ольсена не зазнавали поразок на своєму полі вже у 34 матчах. Відтак, гадаю, що гра буде цікавою",  - зазначив наставник. 

Маркевич вкотре наголосив на тому, що Україна змінила свій ігровий стиль: "У нас є гравці, які вміють атакувати: Шевченко, Алієв, Мілевський, Коноплянка, Олійник. Вони всі є нападниками - або у теперішньому часі, або в недалекому минулому. Тож ми справді робимо акцент на атаку".

Відповідаючи на запитання про мету на конкретний матч, Мирон Маркевич звернув увагу мас-медіа на стратегічний підхід у підготовці збірної до Євро-2012: 

"Нам відведено два роки, щоби поставити гру команди. Ми маємо саме  грати у футбол, а не мучитися. Для нас це - основне завдання, від якого ми не будемо відхилятися. Якщо при цьому ще й здобуватимемо перемоги, то нічого погано у цьому не буде".

Коментарі ()