Головне

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Байєр" 0:0. Тут ще питання, хто ж відскочив

05.11.2013 23:54 539 0
Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Байєр" 0:0. Тут ще питання, хто ж відскочив

Писати, що у груповій стадії Ліги Чемпіонів один з матчів є більш відповідальним за інший, якось язик не повертається. Однак у ситуації з "Шахтарем" домашній поєдинок проти "Байєра" був надважливим. Саме зустріч з леверкузенцями мала відповісти на запитання, хто ж саме з цих колективів має обгрунтовані претензії на друге місце у групі.

При цьому "Шахтарю" кров із носу потрібна була перемога. По-перше, підопічні Луческу мали взяти реванш за непристойно розгромну поразку у Німеччині. По-друге, "гірники" мали вибачитися перед своїми вболівальниками за невдалий матч у чемпіонаті України у Луцьку проти "Волині". По-третє, гравці мали у справі показати, що слова Містера про упереджене суддівство проти донеччан у Леверкузені не пустий звук.

Донеччани прийнялися з перших хвилин підтверджувати прогнози букмекерів, які були саме на боці "Шахтаря" у сьогоднішньому матчі. У перші 20 хвилин "Байєр" особливо не міг і половину поля перейти. У господарів же найактивнішим попереду був Феррейра, але двічі врятував свою команду після спроб аргентинця Лено.

Щодо Бернда Лено, то вже після першої половини хотілося написати, що він став героєм зустрічі. Воротар неймовірним чином ще відбив удар Ракицького з метрів десяти. До того ж, Лено навіть не бачив момент (його закрив захисник), але плечем таки перевів м'яч на кутовий. А коли вже і Бернд нічого не міг зробити, то Леверкузену на допомогу прийшла стійка воріт. Це Срна зробив навіс, а вийшов удар - м'яч від стійки у поле відлетів.

Другий тайм "Шахтар" також розпочав активно, заробивши штрафний, який пішов виконувати Коста. Стінка прийняла на себе всі намагання. Та чомусь досі неясно, навіщо Срна довірив Дугласу м'яч, адже це була точка, з якої Даріо забив не один гол, і не в одній важливій зустрічі.

Луческу напередодні зустрічі казав, що "Байєр" побоюється його команду. У другі 45 хвилин цього не відчувалося. Так, німці мали певну повагу, але щоб аж так боятися, то це ні. Можливо, Самі Хююпя якимось чином розрахував, що "гірників" не вистачить на весь поєдинок. Тоді хвала всіх німецьких ЗМІ йому. Бо це, безсумнівно, так і вийшло.

Починаючи з хвилини 60-ої, "фармацевти" повністю заволоділи ініціативою. І вже П'ятову довелося показувати всю свою майстерність. Андрій то удар Сон Хин Міна долонею дістане, то вгадає напрям польоту м'яча після того, як захисники провально Сема втратять (той з восьми-дев'яти метрів пробивав). А в останні десять хвилин основного часу "Байєр" навіть не давав господарям перейти на свою половину поля - "помаранчево-чорні" всією командою захищалися.

І все ж перемогу міг вирвати донецький клуб. Проте Адріано у компенсований час після навісу з флангу головою пробив не у мертву для Лено зону воріт (якщо така для нього у цей вечір була). Загалом, ще потрібно добре подумати, хто ж саме відскочив у звітній зустрічі, адже команди продемонструвати зовсім різні тайми. Та все ж "Байєр" має бути задоволений одному очку. Заміна на останній компенсованій хвилині у виконанні Хююпя лише це підтверджує.

Коментарі ()