Українська правда

Євро-2016. 2-й тур. Група B. Англія - Вельс 2:1. Вольова перемога "левів" у британському дербі

Сергей Шемшученко — 16 червня 2016, 18:10

Пані Фортуна повернулася обличчям до збірної Англії. "Леви" у 2-му турі чемпіонату Європи 2016 року вирвали перемогу у Вельсу у компенсований час. Пропустивши у матчі з росіянами на 92-ій хвилині, вони на цій же 92-ій дотиснули валлійців. А перемогу Англії принесли вдалі заміни Роя Ходжсона у перерві.

"Дракони" лише на стартових хвилинах побігали в атаку, після чого повністю зосередилися на обороні власних воріт. Нічийний рахунок після перемоги над Словаччиною їх, безумовно, влаштовував. І вибудували вони ці редути так, що англійці не знали, що ж робити. Навіть дійти до штрафного майданчика було нереально важко.

Єдиний справжній момент в Англії був на 7-ій хвилині, коли вдалася швидка контратака, яку після прострілу Лаллани завершував Стерлінг. М'яч після його удару з восьми метрів полетів на трибуни. Крім того, не виходили стандарти у Вейна Руні. Лише одного разу його подача знайшла голову Смоллінга, але м'яч після удару повз стійку пролетів.

Бейл і Вельс святкують гол. Світлина uefa.com

Повинні мати англійці серойзні претензії до арбітрів зустрічі. Одна із затяжних атак завершилася подачею на лінію воротарського, де Девіс у боротьбі з Кейном підіграв собі рукою (чи, як зараз прийнято вважати, "м'яч сам знайшов руку"?), але Фелікс Брих на 11-метрову позначку не вказав...

А наприкінці тайму сталося неймовірне. Бейл підійшов до м'яча після того, як Руні сфолив проти візаві у метрах 35-ти від власних воріт. Та така відстань аж ніяк не знітила Гарета, який потужно пробив майже у нижній кут. Джо Гарт стрибнув (навіть не стрибнув, а просто завалився у кут), дістався руками до м'яча, але "шкіряний" відбився у стійку, від якої і залетів за лінію воріт.

Рою Ходжсону не залишалося нічого, як випускати після перерви Варді та Старріджа. Якби він цього не зробив і у цьому поєдинку, то шквал критики був би ще сильнішим. І як виявилося, ці заміни і принесли перемогу Англії. Спочатку Варді найкраще розібрався в епізоді на 56-ій хвилині. Браво німецьким суддям, які побачили, що м'яч до Джеймі відскочив від Ешлі Вільямса, бо якби від свого, то там був би зафіксований оффсайд.

Гол Варді. Світлина uefa.com

Після того, як цифри порівнялися на табло, команди перейшли на гру на зустрічних курсах. Англійці великими силами побігли добивати пораненого суперника, що давало вільні зони Бейлу та його партнерам. Та нікому забити за такої гри не вдалося, і команди заспокоїлися. Було видно, що Вельс, як і у першому таймі, погоджується на нічию. Крім того, і "леви", очевидно, отримали вказівку не лізти вперед великими силами, щоб не втратити випадково нічию.

І все ж англійцям вдалося вирвати три очки. Уже у компенсований час вони вирішили провести атаку центром поля, а не флангами, і м'яч після кількох рикошетів потрапив до Старріджа, який пробив у ближній кут з-під кількох захисників - Хеннессі був безсилим у цьому епізоді. Отож, Англія вирвала вольову звитягу та вийшла на перше місце у групі.

Зазначимо, що і Англію, і Вельс в останньому турі влаштують нічийні рахунку, щоб точно вийти у плей-офф.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Англія: Чи виправдають леви сподівання цього разу?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Вельс: Кріс Коулмен і його "дракони"