Українська правда

Шевченко: Осінні три гри дали чимало і позитивної, і негативної інформації

Сергей Шемшученко — 10 жовтня 2016, 19:57

Всі хороші команди вміють контролювати ритмічність гри, розуміючи, в який момент слід атакувати, в який - оборонятися, коли сповільнювати, а коли прискорювати темп матчу.

Про це заявив головний тренер збірної України Андрій Шевченко, який прокоментував матчі проти Туреччини (2:2) і Косова (3:0) в рамках відбору до ЧС-2018.

"Був момент в матчі з Косово, коли втрата контролю над грою збіглася у нас з настанням фізичної втоми. Наші контратаки перетворювалися в контратаки суперника. Всю гру ми будували в атакуючому ключі, але, забивши, впустили ряд можливостей забезпечити більшу перевагу і зняти питання про переможця", - зазначив він.

"Ми не повинні дозволяти собі надалі втрачати контроль навіть на короткий час. Шанси косоварів здивувати нас були пропорційні тому, до якої міри ми це їм дозволяли. Втім, при всіх наших помилках Косово могли лише зрівняти рахунок - для більшого у суперника просто не було моментів", - додав тренер.

За словами Шевчерка, ігровий баланс полягає в тому, що все хороші вміють контролювати ритмічність гри, розуміючи, в який момент слід атакувати, в який - оборонятися, коли сповільнювати, а коли прискорювати темп матчу.

"В цьому і полягає ігровий баланс, який ми часом втрачаємо. І ми будемо працювати над тим, щоб збірна відчувала ці моменти і правильно користувалася ними на полі", - запевнив Шевченко.

"Оптимістами будемо ставати поступово - з кожною новою перемогою. Кожна гра - це нова глава, не схожа на попередні. Важливо розуміти, що поки ми перебуваємо лише на початку шляху, і час серйозних висновків поки не настав", - зазначив тренер.

На його думку, осанні матчі дали чимало і позитивної, і негативної інформації.

"А що осінні три гри дали чимало і позитивної, і негативної інформації - безперечний факт, - сказав Шевченко в інтерв'ю виданню CЭ в Украине.