Головне

Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Дніпро" 1:1. А "срібло" все далі...

31.03.2013 20:30 1419 0
Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Дніпро" 1:1. А "срібло" все далі...

Невдала серія "Дніпра" продовжується. Після поразки від "Кривбасу", яка дозволила відірватися "Металісту", дніпропетровці не змогли взяти максимум очок ще й у Луцьку та відпустили поперед себе київське "Динамо".

І знову не обійшлося без кількох неоднозначних епізодів за участі арбітра, причому претензії до Сергія Бойка, ймовірно, пред’являтимуть і гості, і господарі. Спершу ображеними себе відчули саме "дніпряни", які згадуватимуть судді непризначення пенальті за падіння Селезньова у дебюті зустрічі і, звичайно, вилучення Дугласа та 11-метровий у ворота Лаштувки, з якого "Волинь" відкрила рахунок.

А вболівальники команди з Луцька можуть посперечатися, чи тягнув фол Шикова на пряме вилучення (щодо двох жовтих карток для Ізворану, перша з яких - за розмови в епізоді з пенальті, а друга - за зрив небезпечної контратаки, питань бути ніби не повинно). Загалом, про жоден з цих епізодів не можна впевнено сказати, що Бойко прийняв невірне рішення, але вберегти футболістів від зайвих нервів та втримати гру у спокійному руслі він не зумів.

Загалом, можемо констатувати, що цьогорічний "Дніпро" так досі й не знайшов себе на українських весняних полях. От і сьогодні на газоні "Авангарду", який під рясним дощем стрімко перетворювався на болото, гості хоч і мали перевагу, але ні в більшості, ні в меншості, ні в рівних складах втілити її в потрібний результат не зуміли.

Хоча свій гол Селезньов і Джуліано створили, коли перший красиво обіграв захисника і віддав пас, а другий не розгубився після блокування свого удару і холоднокровно добив м’яча до воріт. Решта ж позиційних атак особливої гостроти не несла; той же Калініч, відігравши повний тайм на вістрі, так нічим і не запам’ятався. Міг вийти вперед "Дніпро" після дальнього пострілу Кобахідзе, але м’яч влучив у поперечину; але ж і "Волині" так само не пощастило, коли раніше рикошет від Федецького ледь не завершився автоголом, і лише стійка врятувала ворота Лаштувки.

Тож березень для прихильників "Дніпра" завершився черговим ударом по лігочемпіонівських амбіціях. "Динамо" вже відірвалося вперед на три очки, не відпустити "Металіст" на ще більшу відстань може хіба "Кривбас" - Олег Таран минулого разу обіцяв дуже постаратися. Але, якщо Хуанде Рамос справді хоче наздоганяти конкурентів, то треба терміново шукати спосіб повернути той "Дніпро", що ми бачили восени - поки що команда зовсім не вражає.

Коментарі ()