Головне

"Блакитні" VS "помаранчеві"

06.07.2010 11:37 347 0
"Блакитні" VS "помаранчеві"

На чемпіонаті світу-2010 залишилося зіграти чотири матчі. Чотири найголовніші, найважливіші, найвирішальніші матчі. І розпочне це зібрання кращих футбольних протистоянь африканського мундіалю півфінал Уругвай - Нідерланди.

І плакати, і радіти після сьогоднішнього півфіналу будуть уболівальники "Аяксу". Якщо збірна Нідерландів переможе Уругвай, "помаранчева" республіка точно святкуватиме як мінімум до фіналу. Якщо ж перемога дістанеться  команді Табареса, фани "Аяксу" радітимуть за свого капітана - Луїса Суареса, того самого, завдяки кому "селесте" і потрапили у півфінал.

Той "сейв" у матчі з Ганою Суаресу згадуватимуть ще довго. Воротар Нідерландів Мартен Стекеленбург навіть назвав 23-річного уругвайця найкращим воротарем чемпіонату світу-2010. Але найближчі 90 (або більше) хвилин футболу Суарес спостерігатиме як глядач. Він отримав дискваліфікацію і в матчі з підопічними Берта ван Марвейка команді не допоможе. Компанію на трибунах йому складуть Лодейро, Фусіле і травмовані Лугано та Годін.

Головний тренер Нідерландів ван Марвейк своїм завданням на посаді очільника збірної вважав навчити команду захищатися. Нідерланди завжди грали красиво, але в найвідповідальніший момент пропускали безглуздий м'яч. В матчі з Бразилією в не менш важливий момент гравці показали себе Командою. Якщо у стані "помаранчевих" і є якісь підводні течії, то вони приховуються настільки вміло, що Доменеку і Ко непогано було би повчитися. Команда, яка після програного першого тайму виходить догравати гру із Бразилією з очами, що палають, заслуговує на повагу.

Для збірної Уругваю вихід у півфінал мундіалю, на який - будемо відверті - ніхто не розраховував навіть у країні, є приємним нагадуванням того, що шістдесят років тому "селесте" стал чемпіонами світу, перемігши Бразилію. Потрапляння уругвайців до фіналу буде або тріумфом волі південноамериканської команди, або ж символом нещасливої долі "ораньє" - команди, яка грає в красивий футбол, але при цьому так і не пізнала смак великих перемог (окрім європейського чемпіонства у 1988 році).

Є надія на те, що доля цього матчу не залежатиме від помилок арбітрів. Цю гру обслуговуватиме бригада Равшана Ірматова, для якого матч буде вже четвертим на чемпіонаті. Це вам не Коман Кулібалі, який відмінив гол США у ворота Словенії, чи Хорхе Ларріонда з Роберто Розетті, які творили сенсації в 1/8 фіналу чемпіонату.

Букмекери-всезнайки майже не сумніваються в тому, що фінал чемпіонату світу в ПАР відбудеться за участі Нідерландів - коефіцієнт на вихід цієї збірної 1,55, в той час як на Уругвай - 6,35. Але варто погодитися із словами Олега Базилевича: "Чемпіонат світу в ПАР подарував уже стільки сюрпризів, що не треба буде дивуватися перемозі Уругваю".

Коментарі ()