Головне

Євро-2016. Символічна збірна стадії 1/8 фіналу

28.06.2016 18:18 4608 0
Євро-2016. Символічна збірна стадії 1/8 фіналу

На чемпіонаті Європи з футболу зіграно матчі першого раунду плей-офф, то ж саме час підбивати підсумки діяльності футболістів на благо своїх країн.

Чемпіон не проходить повз тему кращих виконавців стадії 1/8 фіналу – тих, хто робить футбольне життя яскравішим.

Матчі 1/8 фіналу, у яких грали кращі команди континенту, пройшов за домінування видовищного футболу. І знову не можна не сказати про те, що на цьому Євро центральні захисники відіграють роль не меншу, ніж нападники.

(Варто враховувати схематичність нашого вибору, адже ми відбирали кращих із кращих, а не тих, хто буде грати пліч-о-пліч на полі в реальному житті.)

Тактична побудова нашої віртуальної команди - 4-5-1. Будете незгодні з нашим вибором - пишіть свої поради у коментарях!

Габор Кірай (40 років, на чемпіонаті Європи грає за збірну Угорщини, клуб - Халадаш)

Шанувальник штанів на ногах за будь-якої погоди у матчі з командою Бельгії колишній гравець німецької Герти "з’їв" чотири м’ячі. Проте якби не майже одноліток Олександра Шовковського (голкіпер київського Динамо старший на один рік), рахунок на табло був би для його команди значно гіршим. Кірай є тим гравцем, якого сміливо можна називати зразком професіоналізму та відданості футболу.

Домаґой Віда (27, Хорватія, Динамо Київ)

Серед гравців команд, які в 1/8 фіналу Євро програли, уваги вартий представник Хорватії та захисник київського Динамо. Колишній бек леверкузенського Байєра провів сильний матч і показав, як треба грати не тільки в обороні, а й в атаці. По закінченні матчу Домаґой не дарма говорив про те, що йому ніби наврочили, адже він не використав три вірних моменти для взяття воріт суперника. Крім того, тепер у послугах гравця тепер нібито зацікавлений Жозе Моурінью та Манчестер Юнайтед.  

Домагой Віда мав кілька нагод, але так і не забив. Світлина uefa.com

Джером Боатенг (27, Німеччина, Баварія)

Серед центральних захисників команд на чемпіонаті Європи з футболу саме Боатенг наразі є найкращим представником на цій позиції. Джером є стовпом оборони збірної, яка ще не пропустила на першості Старого Світу жодного м’яча, і є, на скромний погляд автора, головним претендентом на перемогу у турнірі. У ворота Словаччини Боатенг забив свій перший гол на Євро.

Раґнар Сіґурдссон (30, Ісландія, Краснодар)

Серед інших несподіванок чемпіонату збірна Ісландії стала головною сенсацією турніру. М’яч Сіґурдссона у ворота команди Англії став вирішальним у протистоянні та визначив долю родоначальників на Євро. Країна з населенням одного Чернігова вчергове нагадує усім нам, що у футбол грають живі люди, а не імена й гроші. У чвертьфіналі "наші хлопці" зіграють із Францією.

Джорджо К'єлліні. Світлина uefa.com

Джорджо К'єлліні (31, Італія, Ювентус)

Захисник "Старої синьйори" не тільки забив у ворота на той момент ще чинного чемпіона Європи переможний гол, а й кілька разів рятував команду від вірної "загибелі", коли опинявся у власному штрафному майданчику в потрібному місці в потрібний час. Як і вся команда Італії, Джорджо демонструє футбол екстра класу й може з упевненістю сказати щось на кшталт "Я віддав на полі себе усього...".

Юліан Дракслер (24, Німеччина, Вольфсбург)

Перехід у Вольфсбург на користь одному з найбільш перспективних хавбеків Німеччини не пішов. Якщо у Шальке цей хлопець був королем, то у таборі "вовків" скотився до рівня "одного з...". Ситуація клубна не сприяла перспективам Дракслера й у "Бундестім". Втім, у матчі зі Словаччиною найкращим у складі чинного чемпіона світу був саме Юліан.  

Еден Азар. Світлина uefa.com

Еден Азар (25, Бельгія, Челсі)

Якщо до початку сезону-2015/16 Азар вважався конкурентом Ліонелю Мессі та Кріштіано Роналду, то по закінченні вкрай невдалої як для нього, так і для "синього" лондонського клубу першості, акції Едена як гравця вельми сильно "подешевшали". Спалах красивого футболу у матчі з Угорщиною - можливо, перші симптоми до "одужання" цього талановитого хлопця. З урахуванням того, що у складі "Червоних дияволів" відсутній Венсан Компані, Азар має заповнювати нішу лідера команди.  

Джердан Шакірі (24, Швейцарія, Сток Сіті)

Незважаючи на виліт "Наті", яким не пощастило у матчі з Польщею, Шакірі матч проти "Кадри" запам’ятає надовго. На рахунку колишнього хавбека Баварії, можливо, найкращий гол чемпіонату - удар "ножицями" з лінії штрафного майданчика, який став окрасою поєдинку. І нехай від Шакірі на ЧЄ очікували більшого, Джердан, як і вся команда, показали гідний футбол.        

Рікардо Куарежма (33, Португалія, Бешикташ)

Колись потенціал цього хлопця оцінювався не нижче, ніж перспективи згаданого Роналду. Проте, на відміну від співвітчизника, Куарежма протистояти спокусам, які відкриває шлях у великому футболі, не зміг, та й характер у цього гравця розвитку навичок і вмінь, а також порозумінню з партнерами, не сприяє. Однак саме Куарежма підставив свою непутящу голову під м'яч після сейву голкіпера хорватів Субашича, й вивів свій колектив у наступний раунд змагань.      

Антуан Грізманн. Світлина uefa.com

Якуб Блащиковськи (30, Польща, Фіорентина)

Перед початком чемпіонату у польському футболі розгорнулася дискусія з приводу того, чи варто брати у заявку команди гравця, який провів непереконливий сезон у складі свого клубу та може посісти "чуже" місце. Наставник збірної Польщі Адам Навалка не став слухати "порадників" і зробив по-своєму. Врешті, тренер не програв - на рахунку Якуба вже два голи, переоцінити які вкрай важко, тоді як той же Роберт Левандовськи поки здебільшого розчаровує.  

Антуан Грізманн (25, Франція, Атлетико)

У груповому раунді змагань нападник фіналіста Ліги Чемпіонів виступив невдало. Гол у ворота команди Албанії став вирішальним і фактично приніс його команді перемогу, проте в цілому від Грізманна очікували більше. Переконати скептиків у величезному значенні своєї персони для "галльських півнів" Антуан зміг у матчі з Ірландією, коли забив у ворота суперника два голи. Таким чином, загалом Грізманн записав на свій рахунок уже три м’ячі.

Коментарі ()